ΗΠΑ: «Ο Πούτιν προετοιμάζεται να μεταφέρει τον πόλεμο στην Υπερδνειστερία»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Πούτιν «προετοιμάζεται για μια μακρά σύγκρουση στην Ουκρανία».

Η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προετοιμάζεται για μια μακρά σύγκρουση στην Ουκρανία και μια ρωσική νίκη στο Ντονμπάς στα ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας μπορεί να μην τερματίσει τον πόλεμο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, Άβριλ Χέινς.

«Εκτιμούμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του οποίου εξακολουθεί να σκοπεύει να επιτύχει στόχους πέρα από το Ντονμπάς», είπε η Χέινς στους νομοθέτες, σύμφωνα με το AFP.

Πρόσθεσε ότι ο Πούτιν υπολόγιζε ότι η αποφασιστικότητα της Δύσης θα αποδυναμωνόταν με την πάροδο του χρόνου.

Βομβαρδισμοί στην Οδησσό – Σφυροκόπημα στο Αζοφστάλ

Παράλληλα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία. Πυραυλικές επιθέσεις σε εμπορικό κέντρο και σε μία αποθήκη στην Οδησσό εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις, ενώ σφυροκοπείται ανελέητα το εργοστάσιο χαλυβουργίας του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι δεκάδες άμαχοι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε για την επισιτιστική κρίση που απειλεί τον πλανήτη, ενώ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος οδηγήθηκε σε καταφύγιο κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό τη Δευτέρα, επισήμανε ότι σημαντικές προμήθειες τροφίμων, κυρίως σιτηρών, έχουν αποκλειστεί λόγω του πολέμου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.