Ο Τζέικ Ντάνιελς της Μπλάκπουλ αποκάλυψε ότι είναι γκέι: «Είμαι έτοιμος να είμαι ο εαυτός μου»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Τζέικ Ντάνιελς έγινε ο πρώτος ανοιχτά γκέι ποδοσφαιριστής στην Αγγλία, μετά τον Τζάστιν Φάσανου 32 χρόνια αργότερα. Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής της Μπλάκπουλ μίλησε για την ιστορία του στο Sky Sports.

«Τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή να το κάνω. Νιώθω έτοιμος να πω την ιστορία μου. Θέλω ο κόσμος να ξέρει τον πραγματικό μου εαυτό. Σκεφτόμουν αρκετό καιρό για το πώς θα το κάνω. Γνωρίζω πως τώρα είναι η ώρα. Είμαι έτοιμος να είμαι ο εαυτός μου, να είμαι ελεύθερος και με αυτοπεποίθηση.

Ήμουν πέντε ή έξι χρονών όταν κατάλαβα ότι είμαι γκέι. Ζούσα με το ψέμα για αρκετά χρόνια. Σε αυτή την ηλικία δεν σκέφτεσαι ότι το ποδόσφαιρο και το να είσαι γκέι δεν συνδυάζονται. Σκέφτεσαι πως θα μεγαλώσω θα βρω μία κοπέλα και όλα θα είναι εντάξει. Όσο μεγαλώνεις αντιλαμβάνεσαι πως δεν αλλάζεις. Δεν λειτουργεί έτσι.

Είχα κοπέλες στο παρελθόν, προσπαθούσα να κάνω τους συμπαίκτες μου να πιστέψουν ότι είμαι στρέιτ. Το έκανα για κάλυψη. Απλά δεν θέλω να λέω ψέματα πια. Σκεφτόμουν πως έπρεπε να κρύψω την αλήθεια για να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που έγινε. Αναρωτήθηκαν αν θα έκανα come out όταν αποσυρθώ.

Ωστόσο κατάλαβα πως αυτό θα απαιτούσε αρκετό χρόνο που θα έλεγα ψέματα και δεν μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου και να έχω τη ζωή που θέλω» σχολίασε ο Τζέικ Ντάνιελς.

Φέτος με την Κ19 της Μπλάκπουλ σκόραρε 30 φορές. Έτσι, νωρίτερα τον Μάιο έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στην Championshi

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.