Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι καταθέσεις «φωτιά» γιατρών του Καραμανδανείου – Στο μικροσκόπιο οι κλήσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέες καταθέσεις γιατρών του Καραμανδανείου Νοσοκομείου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προκαλούν ερωτηματικά για τη στάση και τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου όσο βρισκόταν με την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο.

Όπως προκύπτει από τα όσα ισχυρίστηκαν οι γιατροί στην 18η Ανακρίτρια, η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί σε άριστη φυσική και κλινική κατάσταση, το οποίο δεν θα μπορούσε να εμφανίσει ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο, όπως αυτό που οδήγησε στην πρώτη ανακοπή.

Στις 9 Απριλίου, και ενώ η 9χρονη είχε εξεταστεί και ήταν έτοιμη να λάβει εξιτήριο, η μητέρα ενημέρωσε τους γιατρούς ότι το παιδί έκανε εμετό.

Όπως αναφέρει σε κατάθεσή του γιατρός του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Πατρών που εξέτασε την Τζωρτζίνα: «Γενικά είχε καλή κλινική εικόνα. Φαινόταν ταλαιπωρημένο το παιδί λόγω του εμετού που είχε κάνει προγηγουμένως. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η μητέρα ήταν κάπως επιθετική και μας είπε: Σε αυτό το παιδί θα δώσετε εξιτήριο»;

Σε άλλη κατάθεση αναφέρεται ότι ενώ σε καθιερωμένη επίσκεψη των γιατρών, το παιδί ήταν και πάλι σε καλή κατάσταση, το ίδιο βράδυ ξαφνικά η υγεία του επιδεινώθηκε:

«Η μητέρα μου ανέφερε ότι η Τζωρτζίνα ενώ κοιμόταν ξύπνησε με κοιλιακό άλγος, τάση προς έμετο, βήχα και σιελόρροια. Αμέσως το εξέτασα και δεν είχε ακροαστικά ευρήματα και τίποτα άλλο ιδιαίτερο από τη φυσική εξέταση».

Στις καταθέσεις τους, οι γιατροί μιλούν για χαρακτηριστική αδιαφορία, περίεργες κινήσεις και πως η συμπεριφορά της δεν αντιστοιχούσε σε αυτήν μιας μητέρας που το παιδί της νοσηλεύεται.

Νέος κύκλος καταθέσεων

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει μια σειρά καταθέσεων από 40 γιατρούς του νοσοκομείου του Ρίου, οι οποίοι αναμένεται να αναφερθούν στα εννέα ύποπτα επεισόδια που υπέστη το κοριτσάκι. Μάλιστα, πέντε από αυτά έχουν βιντεοσκοπηθεί.

Ανάμεσα στις καταθέσεις, θα είναι και αυτή μιας νοσοκόμας η οποία θα αναφέρει την ερώτηση της 33χρονης για την ύπαρξη καμερών στο δωμάτιο του παιδιού.

Από «κόσκινο» τα τηλέφωνα

Στο μικροσκόπιο των ειδκών βρίσκονται οι κλήσεις από και προς το τηλέφωνο της Ρούλας Πισπιρίγκου, λίγο πριν η 9χρονη νοσηλευτεί στο Καραμανδάνειο.

Στις 07.11 το πρωί της 8ης Απριλίου καλεί το 166, προκειμένου πιθανόν για να ενημερωθεί για το νοσοκομείο το οποίο εφημερεύει.

Στις 08.08 το πρωί καλεί τον τότε δικηγόρο της Γιάννη Κόττα, ενώ 3 λεπτά μετά καλεί τον Μάνο Δασκαλάκη.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου, έχει καταθέσει ότι πήγε στο Καραμανδάνειο με τη μητέρα και την αδερφή της, οι κλήσεις προς τα κινητά τους, την ώρα που βρισκόταν στο νοσοκομείο, είναι αλλεπάλληλες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.