Πάτρα: Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στους δρόμους για την Πρωτομαγιά(ΝΕΟΤΕΡΑ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νεότερη ενημέρωση: Μεγάλη πορεία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας, με «μπροστάρη» το Εργατικό Κέντρο. Η συμμετοχή στην κινητοποίηση είναι αρκετά μεγάλη και πραγματοποιείται μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο, όπου το κάλεσμα είχε δοθεί για τις 10:00 το πρωί της Κυριακής. Ένα μικρό απρόοπτο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των ομιλιών στο Εργατικό Κέντρο, με την κ. Γιώτα Παναγοπούλου να αισθάνεται αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

Ο πρόεδρος του ΕΚΠ Δημήτρης Μαρμούτας, λέει ότι χρειάζεται μαζική συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις, που θα γίνουν στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και σε μία εποχή επίθεσης της κυβέρνησης απέναντι στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, στο δικαίωμα να οργανώνονται σε Συνδικάτα, να αγωνίζονται, να απεργούν. Στα αιτήματα των εργαζομένων είναι τα ζητήματα καθημερινότητας, όπως οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι πρόσφατες αυξήσεις «ψίχουλα», οι αυξήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τα καύσιμα, το ρεύμα, το νερό.

 

Πρώτη ενημέρωση: Από τις 10 το πρωί ξεκίνησε η συγκέντρωση στην οδό Κολοκοτρώνη, στην οποία έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν τα σωματεία και τα συνδικάτα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, η Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και πλήθος κόσμου.

Λόγω της πορείας που θα πραγματοποιηθεί, διακόπτεται η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας (Μαιζώνος, Γούναρη), με την πορεία να καταλήγει στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί συναυλία – αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.