Πάτρα: Ο καιρός σήμερα Κυριακή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα στην Πάτρα.

Η κακοκαιρία θα έχει μικρή διάρκεια, αλλά σύμφωνα με την πρόγνωση τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Παρότι το πρωϊ θα έχει λιακάδα , αργότερα θα συννεφιάσει και από το μεσημέρι θα υπάρχουν τοπικές καταιγίδες, που θα διαρκέσουν μέχρι νωρίς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα εμφανίσει σημαντική πτώση και από τους 34 βαθμούς που είχαμε χθες, στην αχαϊκή πρωτεύουσα, θα πέσουμε στους 27-28. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 3 μποφόρ και η υγρασία το 87%.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Οι καταιγίδες τοπικά κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους. Επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται κατά τόπους κυρίως σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρής ατμόσφαιρας και των ενισχυμένων ανέμων. Σταδιακή πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται σταδιακά από τα δυτικά έως τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 34, στην Ήπειρο από 11 έως 25 βαθμούς στη Θεσσαλία από 11 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 35-37 βαθμούς και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.