Ερύμανθος – Ο δήμος απαντά στην αντιπολίτευση για το νερό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης για το θέμα της άρδευσης, η αντιδήμαρχος Ερυμάνθου, Σοφία Ταλαγάνη ανακοινώνει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό η αρδευτική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας για να δικαιολογήσει το ρόλο του, θυμήθηκε ξαφνικά τους αγρότες καταγγέλλοντας τη δημοτική Αρχή, χωρίς να μπει καν στον κόπο να ενημερωθεί. Ήδη έχει ξεκινήσει και διεξάγεται απρόσκοπτα η άρδευση στις Κοινότητες Χαλανδρίτσας, Ελληνικού, Φαρρών και Πλατανόβρυσης, ενώ εντός της εβδομάδος ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των αρδευτικών αυλάκων και στην Κοινότητα Σταροχωρίου. Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνεται και η διαδικασίας της πρόσληψης υδρονομέων, στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου Κανονισμού Άρδευσης που απέκτησε ο Δήμος, αλλά δυστυχώς υπονομεύει η αντιπολίτευση. Περίτρανη απόδειξη ότι εδώ και 2,5 χρόνια που έχει ψηφιστεί ο Κανονισμός, δεν έχει γίνει κανένα αίτημα άρδευσης και δυστυχώς, όπως μαθαίνουμε και με παρότρυνση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γι’ αυτό αντί να μας κουνάει το δάχτυλο περί απραξίας και ανικανότητας εφαρμογής του Κανονισμού, τον καλούμε να αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από τον ρόλο του και να σταματήσει να υποσκάπτει οποιαδήποτε θετική ενέργεια γίνεται στην κατεύθυνση της οργάνωσης και της τάξης μόνο και μόνο για να ικανοποιεί την κριτική του διάθεση και σκέψη. Διαφορετικά θα είναι ο ίδιος υπόλογος απέναντι στους αγρότες του Δήμου μας, τους οποίους με την μικροπολιτική του τακτική κρατάει εγκλωβισμένους.

Επίσης, ενημερώνουμε πως φέτος ο καθαρισμός των αυλάκων ολοκληρώνεται πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά, παρά το γεγονός ότι εξαιτίας των πλημμυρών δημιουργήθηκαν πρόσθετα προβλήματα στο αρδευτικό δίκτυο και κυρίως στις «δέσεις» των αυλάκων.

Την ίδια ώρα, όσον αφορά στην άρδευση, η οποία και αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική Αρχή, σύντομα στο Δήμο μας θα ξεκινήσει ένα ακόμη μεγάλο έργο 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ ετοιμάζονται και φάκελοι προτάσεων για τη χρηματοδότηση υλοποίησης κι άλλων αρδευτικών έργων και δικτύων κλειστού τύπου.

Συνιστούμε λοιπόν στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ψυχραιμία και σοβαρότητα. Η ανεύθυνη δημαγωγία οδηγεί μόνο σε ναυάγια…».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.