Ο Δήμος καλεί τους πατρινούς να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η αντιπυρική περίοδος για το  2022 ξεκίνησε και σύμφωνα με την νέα Πυροσβεστική Διάταξη 20/2022, ο Δήμος Πατρέων καλεί, για μια ακόμα φορά, όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων να φροντίσουν ΑΜΕΣΑ για την απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης (ξερά χόρτα –  κατακείμενα ξερά κλαδιά – υπολείμματα καθαρισμού βλάστησης –  κοπή ξερών δέντρων και κλαδιών που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των 3 μέτρων από κτίσματα) καθώς και τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών που βρίσκονται εντός των οικοπέδων τους και τα οποία μπορούν να συμβάλουν στον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς ή στην ταχεία επέκταση αυτής, ώστε να συμβάλουμε όλοι στην πρόληψη πρόκλησης πυρκαγιών αλλά και για την αποφυγή σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα ανωτέρω, των προστίμων που προβλέπονται από την νομοθεσία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, των οποίων οι ιδιοκτησίες εφάπτονται με Δημοτικούς – Αγροτικούς οδούς, να προβούν ΑΜΕΣΑ στην κοπή των κλαδιών τα οποία αναπτύσσονται προς τις οδούς και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία Πυροσβεστικών Οχημάτων για πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, καθώς και την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, από την νομοθεσία (άρθ. 290 Π.Κ., άρθ. 1008 Α.Κ.),  προβλέπεται ο Δήμος να προβεί σε κοπή κλάδων δέντρων που δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων εντός των ορίων του Δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου.

Η μεταφορά της καύσιμης ύλης που θα παραχθεί από τον καθαρισμό οικοπέδων θα πρέπει να γίνει  με μέσα των ιδιοκτητών των οικοπέδων, στον χώρο του ΧΥΤΑ Δήμου Πατρέων (ΞΕΡΟΛΑΚΚΑ).

Ο Δήμος ευελπιστεί στην άμεση ανταπόκριση των συνδημοτών μας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.