Διημερίδα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πατρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών μόλις ίδρυσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ειδικές προσεγγίσεις στις παραστατικές τέχνες και τον κινηματογράφο (ιστορία, θεωρία, πολιτικές της ταυτότητας)» και εγκαινιάζει τη λειτουργία του με τη διοργάνωση διημερίδας με θέμα «Έθνος, φύλο, πολιτικές ταυτότητας, στις παραστατικές τέχνες και τον κινηματογράφο». Η διημερίδα θα διεξαχθεί στις 27-28 Μαΐου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών και σε αυτή θα συμμετέχουν επιστήμονες από τον ελληνικό και διεθνή ακαδημαϊκό χώρο.

Η διημερίδα επικεντρώνεται σε μία από τις μείζονες θεματικές που απασχολούν το πεδίο των σύγχρονων Ανθρωπιστικών Σπουδών, τις πολιτικές της ταυτότητας. Από την εποχή της έλευσης του μοντερνισμού και σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, με αφετηρία τις «υπεραφηγήσεις» της μαρξιστικής σκέψης, της ψυχανάλυσης και του δομισμού, το ζήτημα των ταυτοτήτων παραμένει στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής πρακτικής, στο θέατρο, τις παραστατικές τέχνες και τον κινηματογράφο και της θεωρίας όπως αναπτύσσεται στα διαφορετικά επιστημονικά πεδία των θεατρικών και κινηματογραφικών σπουδών και εν γένει στο πεδίο των Πολιτισμικών Σπουδών.

Ο όρος «ταυτότητα» (εθνική, θρησκευτική, πολιτική, έμφυλη, ταξική, καλλιτεχνική κλπ.) αποδεικνύεται επιστημονικά πολυσήμαντος και επιτρέπει την αναθεώρηση των παραδοσιακών μεθοδολογιών με έναν τρόπο που διευρύνει τους επιστημολογικούς ορίζοντες.

Πληροφορίες για το συνέδριο και τις περιλήψεις των ομιλιών θα βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.theaterst.upatras.gr/?page_id=10828

Οι ομιλίες των συνέδρων θα αναμεταδίδονται ζωντανά μέσω του συνδέσμου: https://youtu.be/_oHh8tI-m34

Θα σας παρακαλούσαμε να ενημερώσετε τους αναγνώστες της ιστοσελίδας σας για τη διεξαγωγή της ημερίδας.

Σας ευχαριστούμε

Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου

Ευχαριστούμε για την ευγενική χορηγία τους:

  • Achaia Data A.E.
  • E.Λ.Κ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.