Θάνατος 3χρονης: «Έλεγαν εξ αρχής πως θα γίνει αξονική αλλά την ανέβαλαν»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τον ξαφνικό θάνατο του 3χρονου κοριτσιού στο Ιπποκράτειο η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου, σημειώνοντας ότι οι γονείς ζητούν απάντησεις για να μάθουν από τι πέθανε το παιδάκι στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα βρούμε κάποια απάντηση. Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, δεν έχουμε τα δεδομένα, καθώς ακόμα δεν έχουμε παραλάβει τον ιατρικό φάκελο», επισήμανε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης. Τόνισε δε ότι το παράπονο των γονιών είναι ότι δεν έγιναν εγκαίρως οι εξετάσεις.

«Οι γονείς μού ανέφεραν, αλλά πρέπει να διασταυρωθεί και από τον ιατρικό φάκελο, ότι από την πρώτη μέρα οι γιατροί τους είπαν ότι την επόμενη μέρα θα γίνει η αξονική και κάθε μέρα το ανέβαλαν. Έγινε δηλαδή με καθυστέρηση», επισήμανε. Ως προς τη διάγνωση των γιατρών, δήλωσε ότι σύμφωνα με τους γονείς, μέσα στις παθήσεις που διερευνούσαν ήταν η νόσος Kawasaki και το long covid, καθώς σε τυχαίο έλεγχο που έγινε, βρέθηκαν αντισώματα κορωνοϊού στο παιδί.

Υπενθυμίζεται, νωρίτερα, η κυρία Αποστολίδου είπε πως «προς το παρόν έχει βρεθεί μόνο ένα εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, τα οποία ήταν αναμενόμενα ευρήματα γιατί είχε μπει σε πολυοργανική ανεπάρκεια το παιδί. Περιμένουμε μήπως μας διαφωτίσουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα».

Στην ιστολογική εξέταση βασίζονται οι ιατροδικαστές για να λύσουν τον «γρίφο»

Εν τω μεταξύ, απαντήσεις σχετικά με τα αίτια θανάτου του μόλις τριών ετών κοριτσιού που «έσβησε» το μεσημέρι της Κυριακής στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, αναζητούν οι γονείς, οι οποίοι ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι το αγγελούδι τους «έφυγε» τόσο άδικα από τη ζωή.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια» ανέφερε η μητέρα του παιδιού μιλώντας στην ιστοσελίδα thesstoday.gr.

Η περιπέτεια του παιδιού ξεκίνησε την Μεγάλη Τρίτη όταν εισήχθη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με πόνους και πρήξιμο στον αστράγαλο, άλγος στο χέρι και το βράδυ εμφάνισε χαμηλό πυρετό. Παρά την παρακολούθηση που είχε από τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του επιδεινωνόταν χωρίς να μπορούν να εντοπίσουν την αιτία. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι ορθοπεδικοί που εξέτασαν το παιδί δεν εντόπισαν κάποιο πρόβλημα, έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο για να διερευνηθεί η κατάστασή του από τους παιδιάτρους.

Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες νοσηλείας στο «Παπαγεωργίου», το τριών ετών κορίτσι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο «Ιπποκράτειο» και παρά τις «τιτάνιες» προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε. «Εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σε δύο ώρες κατέληξε, με αιτία θανάτου την ανακοπή», ανέφερε στο protothema.gr, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου, Γιώργος Δόντσιος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.