Ρόδος: Θρήνος για το παιδί που πέθανε από υψηλό πυρετό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Με υψηλό πυρετό και με ιστορικό καρδιάς δεν κράτησαν το παιδί για νοσηλεία», λέει ο πατέρας του 16χρονου στη Ρόδο.

Σοκ έχει προκαλέσει στο νησί της Ρόδου ο θάνατος ενός 16χρονου αγοριού, του Λευτέρη Αγρέλλη, ο οποίος υπέκυψε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου είχε μεταφερθεί με υψηλό πυρετό. Μάλιστα, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια θανάτου του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του 16χρονου, Γιώργος Αγρέλλης, κατήγγειλε ότι οι γιατροί στα επείγοντα του Νοσοκομείου της Ρόδου δεν έδειξαν τη δέουσα σημασία με αποτέλεσμα το παιδί να φύγει και η περίπτωσή του να επιδεινωθεί μία ημέρα αργότερα. Μάλιστα, το παιδί είχε υποβληθεί σε μικρή ηλικία σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

«Με υψηλό πυρετό και με ιστορικό καρδιάς δεν κράτησαν το παιδί για νοσηλεία. Μας έστειλαν σπίτι με αντιπυρετικά» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πατέρας του 16χρονου ζητώντας να μάθει γιατί πέθανε το παιδί του.

«Με τέτοιο ιατρικό ιστορικό και χωρίς να του κάνουν αιματολογικές εξετάσεις μας έδιωξαν» είπε, τονίζοντας ότι δύο ημέρες μετά, με τον πυρετό να επιμένει, αναγκάστηκαν να μεταφέρουν το παιδί ξανά στο Νοσοκομείο.

«Το έφτασα 16 χρονών για να το χάσω. Γιατί;» αναρωτήθηκε ο πατέρας.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του 16χρονου Λευτέρη Αγρέλλη, εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Αγρέλλης Ελευθέριος διακομίστηκε την 21/5/2022 στο ΤΕΠ και εισήχθη στην παιδιατρική κλινική με υψηλό πυρετό και διάγνωση σηψαιμία πνεύμονα και ενδοκαρδίτιδα. Έλαβε φαρμακευτική αγωγή και σταδιακά παρουσίασε βελτίωση της κλινικής του εικόνας. Την 23η/5ος/2022 αιφνιδίως η κλινική του εικόνα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση λόγω μεγάλης συλλογής υγρών στους πνεύμονες και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΑΒ. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου εκφράζουν συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.