Οικονόμου προς Ερντογάν: Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους»

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Με αυτό τον τρόπο απαντά η Αθήνα στην άνευ προηγουμένου επίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Νωρίτερα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης», ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει μαζί του το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο Συνεργασίας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναμιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Η Ελλάδα έχει κάνει δέκα στρατιωτικές βάσεις», εννοώντας τις αμερικανικές, και αναρωτήθηκε εναντίον ποιου στρέφονται αυτές οι βάσεις.

«Να δούμε τι θα τις κάνει αυτές τις βάσεις», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε «εμείς δεν στηριζόμαστε σε κανένα, έχουμε τις δυνάμεις μας, να δούμε τι θα κάνει τώρα ο Μητσοτάκης».

Όπως αναφέρει το Anadolou, ο λόγος για αυτή τη δήλωση του Ερντογάν ήταν τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για την Τουρκία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.