Μητσοτάκης: «Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής (06.05.2022), παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κατά την ομιλία του στην έναρξη των εργασιών έκανε έναν απολογισμό της διακυβέρνησης του, ολοκληρώνοντας με τη φράση “δηλώνω παρών στο μέλλον της χώρας”.

Με τον σύνθημα «Δίπλα στον κάθε Πολίτη» ο Πρωθυπουργός από το βήμα του 14ου συνεδρίου δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση. Κανοντας ειδική αναφορά στις χθεσινές ανακοινώσεις για τη μείωση στις τιμές του ρευματος, τόνισε ότι η κυβέρνηση είχε το θάρρος να διορθώσει τις αδικίες στην επιβάρυνση της μεσαιας τάξης.

«Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το βήμα του συνεδρίου ζήτησε εκ νέου ευρωπαϊκή απάντηση στο πρόβλημα της ενεργειακής ακρίβειας στη Σύνοδο Κορυφής στις 30-31 Μαΐου, αφήνοντας αιχμές… Μίλησε για «αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο» το οποίο δεν μπορούσε να περιμένει η Ελλάδα και γι´ αυτό, όπως είπα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το δικό της εθνικό σχέδιο.

Έμφαση στην κοινωνική ατζέντα

Ο κ. Μητσοτάκης προεβη σε απολογισμό των πεπραγμένων της 3ετους διακυβέρνησης και ξεδίπλωσε τον χαρτη των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει και αποτελούν προεκλογικες δεσμεύσεις της Ν.Δ.

«Αυτοδύναμη Ελλάδα» – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Ο Πρωθυπουργός επέμεινε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης, δηλαδή στα τέλη της άνοιξης του 2023 κι έθεσε εκ νέου το δίλημμα των εκλογών, συνοψίζοντας το στη φράση… πρόοδος ή οπισθοδρόμηση. «Η συνέχεια της εθνικής προόδου ταυτίζεται με τη σταθερότητα του πολιτικού σκηνικού», τόνισε, ενώ μίλησε για τον στόχο της αυτοδυναμίας ως μέσον για την επίτευξη σταθερότητας.

Ουσιαστικά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σηματοδότησε την έναρξη της άτυπης προεκλογικής περιόδου και έστειλε μη πνεύμα συστράτευσης για αυτοδύναμη νικη.

Τέλος από το βήμα του συνεδρίου κατήγγειλε την τουρκική επιθετικότητα, και έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο την εθνική της κυριαρχία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.