Κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό 14 μηνών στο Ηράκλειο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό εντοπίστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και διερευνάται αν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις της νόσου της φλεγμονής του ήπατος που έχουν αναφερθεί σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως αναφέρει το cretapost.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, πρόκειται για ένα αγοράκι 14 μηνών το οποίο είχε νοσήσει και με κορωνοϊό πριν από λίγους μήνες. Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό όταν το παιδί εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε για εξέταση σε παιδίατρο.

Η γιατρός διαπίστωσε ένα πρήξιμο στο ήπαρ και έγραψε αμέσως τις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς ανησύχησε, με αφορμή τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας που έχουν καταγραφεί στο εξωτερικό.  Οι εξετάσεις φέρεται να έδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες του, ωστόσο οι τιμές βρίσκονται ακόμα σε επίπεδα κάτω του ορίου συναγερμού.Το βρέφος υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις ενώ παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες γιατρούς του. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν τελικά το κρούσμα θεωρείται ύποπτο και σχετίζεται με την οξεία ηπατίτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν ενημερωθεί για την κατάστασή του συνέστησαν συνεχή παρακολούθηση του παιδιού. Εάν οι τρανσαμινάσες φτάσουν ή υπερβούν τα όρια αναφοράς, τότε το παιδί θα πρέπει να νοσηλευθεί σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Την ίδια ώρα, στο “μικροσκόπιο” βρίσκεται και η νόσηση του μωρού με κορωνοϊό πριν από κάποιους μήνες.  Συγκεκριμένα, εξετάζεται αν η νόσος της φλεγμονής του ήπατος που παρουσίασε σχετίζεται με τον κορωνοϊό ή όχι.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.