Κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ: Οι αιτήσεις έως και την Κυριακή (8/5) – H διαδικασία, οι δικαιούχοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Λήγει την Κυριακή 8 Μαΐου και στις 23:59 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2022» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα για τις κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ θα υλοποιηθεί από 15 Ιουνίου έως 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, και έως 20 Σεπτεμβρίου για παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι τα παιδιά των δικαιούχων, που έχουν γεννηθεί από 01.01.2006 έως 14.06.2016.

Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες ημέρες (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης).

Στις κατασκηνώσεις της Εύβοιας, οι οποίες λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, η διαμονή μπορεί να διαρκεί έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνον ηλεκτρονικά.

Κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ: Πώς γίνεται η υποβολή αιτήσεων

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet στις διευθύνσεις:

Δικαιούχοι (Αρχική → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Προγράμματα κατασκηνώσεων ΟΑΕΔ)

Πάροχοι (Αρχική → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Πάροχοι κατασκήνωσης).

Κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 μέχρι 30.000 €, οι οποίοι το έτος 2021:

* είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ ή

* έλαβαν τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

* έλαβαν επιδότηση ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

* συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας) ή

* είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον τεσσάρων μηνών κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.