Ασφάλεια αυτοκινήτου: Τι προτιμούν οι οδηγοί στην Ελλάδα;  

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο καιρός έχει ανοίξει και ο κόσμος χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητα και τις μηχανές του πιο πολύ από ποτέ. Είναι λογικό λοιπόν, η ασφάλεια των συμπολιτών μας να είναι σε προτεραιότητα.   

Και όταν λέμε ασφάλεια δεν εννοούμε μόνο την προσοχή και την τήρηση του Κ.Ο.Κ. – που αυτό θεωρούμε δεδομένο ότι το κάνουμε όλοι – αλλά και την ασφάλεια αυτοκινήτου & μηχανής.   

 

Το insurancemarket.gr, η #1 υπηρεσία online σύγκρισης ασφαλιστικών προϊόντων, εδώ και 10 χρόνια φροντίζει ώστε ο καταναλωτής να έχει την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου για τις ανάγκες του και στην καλύτερη τιμή.   

 

Χάρη στην πολυετή του εμπειρία, το insurancemarket.gr, μας παρουσιάζει ενδιαφέροντα στατιστικά γύρω από τις επιλογές και τις προτιμήσεις των οδηγών στην Ελλάδα βάσει των εκατομμυρίων αναζητήσεων των χρηστών του.   

 

 Ποιο είναι το πιο “popular” πακέτο Ασφάλισης;  

 

Το 71,9% επιλέγει το Βασικό Πακέτο 

Η βασική ασφάλεια περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστο την υποχρεωτική από το νόμο κάλυψη Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων για σωματικές βλάβες & υλικές ζημιές.  

 

Το 25,5% επιλέγει Πυρός/Κλοπής 

Το επόμενο πιο δημοφιλές πακέτο καλύπτει ό,τι και το βασικό αλλά περιλαμβάνει επιπλέον και την κάλυψη από κλοπή και φωτιά.  

 

Το 2,7% επιλέγει Μικτή 

Η μικτή ασφάλεια μπορεί να είναι η λιγότερο αγαπημένων των καταναλωτών, έχει όμως ένα βασικό υπέρ. Πέρα από τις βασικές και προαιρετικές καλύψεις, εξασφαλίζει κάλυψη για ζημιές που θα προκαλέσει ο ίδιος ο οδηγός στο όχημά του.  

 

 Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς προαιρετικές καλύψεις;  

 

Το 61,1% προσθέτει Οδική Βοήθεια 

Η Οδική Βοήθεια είναι πολύτιμη κάλυψη σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος λόγω βλάβης, ελαστικών, βενζίνης αλλά και απροόπτων.  

 

Το 35,8% προσθέτει Θραύση Κρυστάλλων 

Κάλυψη που καλύπτει τα κόστη επισκευής & αντικατάστασης των κρυστάλλων του οχήματος από τυχαίο συμβάν.  

 

Το 29,7% προσθέτει Νομική Προστασία 

Κάλυψη που αναλαμβάνει τη νομική εκπροσώπηση του ιδιοκτήτη ή οδηγού όταν παρουσιαστεί πρόβλημα στο ύψος της αποζημίωσης από ατύχημα ή στην υπαιτιότητα.  

 

Το 14,2% προσθέτει το Προσωπικό Ατύχημα 

Κάλυψη που αναλαμβάνει την αποζημίωση για Μόνιμη Ολική ή Μερική Ανικανότητα ή Θάνατο του οδηγού από ατύχημα.  

 

 Τι ισχύει για την ασφάλεια μηχανής;   

 

Η αλήθεια είναι ότι η ασφάλεια μηχανής έχει κάποιες δυσκολίες σε σχέση με την ασφάλεια αυτοκινήτου όσον αφορά την κάλυψη πυρός/κλοπής και τη μικτή.  

 

Ο λόγος που οι καλύψεις αυτές είναι δύσκολα προσβάσιμες, είναι ότι τα δίκυκλα έχουν πολύ μεγαλύτερο ρίσκο (πχ να κλαπούν) και για αυτό οι ασφαλιστικές διστάζουν να τις δώσουν ή τις παρέχουν με υψηλό κόστος.  

Ωστόσο, στο insurancemarket.gr υπάρχουν όλες οι επιλογές και έτσι ο καταναλωτής μπορεί να ψάξει και να βρει την ασφαλιστική που θα καλύψει τη μοτοσυκλέτα του. Και ακόμη κι αν δεν βρει το πακέτο πυρός/κλοπής ή τη μικτή, θα βρει σίγουρα προσφορές για βασικό πακέτο, στις πιο προσιτές τιμές. Ενδεικτικά, η ασφάλεια μηχανής στην Πάτρα ξεκινά από 57€ ετησίως!  

 

Αφορά την υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης από ατύχημα για Honda Astrea του 2018, οδηγό 40 ετών & τκ 26221στις 3/5/22. 

 

Μπορείτε να δείτε όλο το Insurancemarket Report 2021 ΕΔΩ.   

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.