Συνάντηση Πελετίδη Γεροπαναγιώτη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνάντηση με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη είχαν το πρωί της Πέμπτης 5 Μαΐου στην Αθήνα, ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη , η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος Εύα Μελά και η έφορος ζωγραφικής και μέλος του Δ.Σ. του επιμελητηρίου Μάρθα Κορίτσογλου.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού ενημερώθηκε για την διοργάνωση από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας του 1ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής, με θέμα «1922-2022, Πρόσφυγες», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Μαΐου έως τις 23 Ιουνίου 2022 στο χώρο της ιχθυόσκαλας στο «Νότιο Πάρκο».

Ο θεσμός του Συμποσίου Γλυπτικής  έχει καθιερωθεί σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου, υλοποιείται από δήμους και φορείς και θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένος καθώς ένας τόπος αποκτά συγκεντρωμένο μεγάλο αριθμό γλυπτών, ενώ η διαδικασία φιλοτέχνησης των έργων είναι ανοιχτή και γίνεται μπροστά στο κοινό (θεατές και κατοίκους).

Στο πλαίσιο της συνάντησης διερευνήθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης του συμποσίου από το υπουργείου Πολιτισμού καθώς και ένταξης σε προγράμματα χρηματοδότησης του ΥΠ.ΠΟ. άλλων εκδηλώσεων και θεσμών που αφορούν τον πολιτισμό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.