Πάτρα: Πόλος έλξης επισκεπτών το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο χώρος της «Ιχθυόσκαλας», στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας, όπου πραγματοποιείται το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής,  αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για εκατοντάδες συμπολίτες, οι οποίοι καθημερινά έρχονται σε επαφή με την διαδικασία κατασκευής των έργων από τους γλύπτες.

Οι επισκέπτες ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την κατασκευή των γλυπτών, ενώ έχουν τη δυνατότητα να θέτουν ερωτήσεις στους δέκα καλλιτέχνες  που συμμετέχουν στο συμπόσιο  και να παίρνουν απαντήσεις για την τέχνη της γλυπτικής.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι εκδηλώσεις του «Πολυθεματικού Φεστιβάλ» που πραγματοποιείται στο χώρο, οι οποίες είναι ενταγμένες στο θέμα του συμποσίου, που αφορά  στη προσφυγιά και την Μικρασιατική καταστροφή.

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τη «σκυτάλη» πήραν αντίστοιχα, τα τμήματα ενηλίκων και παιδιών του «Φάρου» Ποντίων της Πάτρας και το μουσικό σχήμα «ΚΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥ».

Το Σάββατο, από τα χορευτικά τμήματα  του «Φάρου» παρουσιάστηκαν Ποντιακοί χοροί σε διδασκαλία του χοροδιδάσκαλου Βασίλη Χατούπη.

Την εκδήλωση προλόγισε η αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Λυδία Καραθανασοπούλου. Ο πρόεδρος του «Φάρου» Ποντίων της Πάτρας Δημήτρης Αντωνιάδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πολιτιστικό Οργανισμό,  για το βήμα έκφρασης που δόθηκε στην ερασιτεχνική δημιουργία της πόλης για μία ακόμα φορά.

«ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ» Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ «ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ»

Την Κυριακή 29 Μαΐου λειτούργησε για πρώτη φορά και ο εσωτερικός χώρος του κτιρίου της «Ιχθυόσκαλας», ο οποίος με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις μετατράπηκε από το Δήμο σε «Κέντρο Πολιτισμού».

Η συναυλία του σχήματος «ΚΟΥ ΤΟΥ ΡΟΥ», με τίτλο « Στίχος … Γένους θηλυκού», η οποία ήταν ένα αφιέρωμά στις  δύο μεγάλες Ελληνίδες στιχουργούς, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και Σώτια Τσώτου, «εγκαινίασε» τη λειτουργία του χώρου, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν την πραγματοποίησή της στον υπαίθριο χώρο.

Την εκδήλωση εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού, προλόγισε το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας, Ανδρέας Μάζης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

ΓΕΜΑΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και χορευτικά δρώμενα, αποτελούν και αυτή την εβδομάδα το «πλέγμα» των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την διοργάνωση του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής στην «Ιχθυόσκαλα».

 

Το πρόγραμμα έως και την Κυριακή 5 Ιουνίου έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/5

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ (ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ),ΩΡΑ 21.30

ΤΡΙΤΗ 31/5

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΥΡΟ ΔΕΛΕΓΚΟ, ΒΙΒΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΡΙΖΙΩΤΗ

ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ (ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ), ΩΡΑ 21.30

ΙΟΥΝΙΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/6

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ (ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ), ΩΡΑ 21.30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ (ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ), ΩΡΑ 21.30

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6

ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΚΕΤΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ (ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ), ΩΡΑ 20.30

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ «ΛΟΥΝΑΝΑ: ΕΝΑ ΓΙΑΚ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ»

ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ (ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ), ΩΡΑ 21.30

 

Η είσοδος για το κοινό στο συμπόσιο και τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Οι εργασίες του συμποσίου πραγματοποιούνται καθημερινά και Σαββατοκύριακα: 09.00 – 14.00 & 17.00 – 20.00.

 

Στο πλαίσιο και του ενημερωτικού – εκπαιδευτικού χαρακτήρα που έχει το συμπόσιο, υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης ομαδικών ξεναγήσεων σε σχολεία, συλλόγους, σωματεία και φορείς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στο τηλέφωνο 2610-390-935 (10.00-14.00) και στο email: sevmandr@gmail.com

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.