Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 που τιμάται στις 18/5, με παράλληλη έκθεση των έργων των σχολικών ομάδων των μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο πολιτιστικό δίκτυο «Χώμα-Νερό-Φωτιά: αναζητώντας την τέχνη της γης από τη φύση στη χρήση και από τη χρήση στο Μουσείο», σε συνεργασία με το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κέντρο Μελέτης Αρχαιολογικού Υλικού Κέραμος, το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας.

Υπεύθυνες της δράσης στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών είναι οι: Γεωργία Μανωλοπούλου (μουσειολόγος), Νικολίτσα Κουτσουμπελίτη (αρχαιολόγος).

Την ημέρα του εορτασμού, την Τετάρτη 18/5/2022, θα πραγματοποιηθούν όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, και θεματικές ξεναγήσεις στο πλαίσιο της δράσης «Πολίτες της Μεσογείου», της μικρής έκθεσης στο Φουαγιέ του Μουσείου «Από τον Ασκληπιό στον Aesculapius. Θεοί, ήρωες και θνητοί θεραπευτές», καθώς και της περιοδικής εικαστικής έκθεσης «Γιώργος Μανσόλας».

Ώρες θεματικών ξεναγήσεων: 12:00-16:00

Υπεύθυνες: Κωνσταντούλα Χαβέλα (αρχαιολόγος), Γεωργία Μανωλοπούλου (μουσειολόγος), Αλεξάνδρα Κωτσάκη (Συντηρήτρια).

Τηλ. Επικοινωνίας: 2613616100

http://www.ampatron.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.