«Προ των πυλών» οι ανακοινώσεις για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πιθανόν ακόμα και εντός του επόμενου 24ωρου αναμένονται οι ανακοινώσεις, μετά τις συνεχείς συσκέψεις του πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του και τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από κυβερνητικές πηγές, εντός των επόμενων 24ωρων αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας. Μάλιστα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ δεν αποκλείεται το νέο πακέτο στήριξης να ανακοινωθεί ακόμα και αύριο Πέμπτη ή το αργότερο μεθαύριο, Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, μια ανάρτηση που έκανε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, στο Instagram, με ένα ψαλίδι και το σχόλιο «έρχεται ψαλίδι στους λογαριασμούς όλων των νοικοκυριών και επιχειρήσεων», ερμηνεύθηκε ως ένδειξη πως οι ανακοινώσεις για το νέο πακέτο στήριξης κατά της ακρίβειας στο ηλεκτρικό ρεύμα θα γίνουν πολύ σύντομα.

Τα νέα μέτρα θα αφορούν, όπως όλα δείχνουν, πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο στην πράξη θα «ακυρώνει» τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Κλειδώνουν» οι παρεμβάσεις για τις αυξήσεις

Παράλληλα, συζήτηση στη Βουλή για όλα τα ζητήματα της ενέργειας θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έχουν στόχο την ελάφρυνση των πολιτών αναμένεται να κινηθούν σε δύο άξονες και θα καλύπτουν εκτός από τις άμεσες ανάγκες και μακροπρόθεσμες, με ορίζοντα πιθανότατα μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη νέα παρέμβαση που ετοιμάζει το ενεργειακό και οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να «ξεφουσκώσει» τους λογαριασμούς ρεύματος και να δώσει ανάσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που στενάζουν από την ακρίβεια στην ενέργεια, τέθηκαν επι τάπητος και κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Αλεξανδρούπολη.

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς συζητήθηκαν οι κρατικές παρεμβάσεις που σχεδόν έχουν «κλειδώσει» με το δημοσιονομικό τους αποτύπωμα, ενώ συζητήθηκαν και τα θέματα που έθεσαν οι ευρωπαίοι Υπουργοί Ενέργειας στις Βρυξέλλες κατά την άτυπη σύνοδό τους.

 

 

 

real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.