Παράταση για επιστρεπτέα προκαταβολή και ΦΠΑ στην εστίαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποπληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής, αντί για το τέλος Μαΐου. Το ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όπως επίσης και την παράταση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση!

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις παρατάσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή και το ΦΠΑ στην εστίαση.

Όσον αφορά στην επιστρεπτέα, η αποπληρωμή των χρημάτων που δόθηκαν την περίοδο της πανδημίας και των lockdown θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και όχι στο τέλος Μαΐου. Έτσι, θα δοθεί ανάσα ακόμη ενός μήνα στους επαγγελματίες του κλάδου της ξενοδοχίας.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, από τα 8,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν στις επιχειρήσεις, τα εκκαθαριστικά θα ζητούν να επιστραφούν για πληρωμή τα 2 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά, είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, η κυβέρνηση «κούρεψε» τα 6 από το 8 δισεκατομμύρια, καθώς τα μετέτρεψε από χαμηλότοκο δάνειο σε άμεση επιδότηση.

Τέλος, εξήγγειλε παράταση για άλλους 6 μήνες για τον μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση, μέτρο που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 250 εκατ. ευρώ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.