Πέθανε στη Μαριούπολη η 91χρονη Βάντα Ομπιέντκοβα, που επέζησε της ναζιστικής κατοχής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Μαριούπολη, πέθανε η 91χρονη Βάντα Ομπιεντκόβα, ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Twitter το μουσείο Άουσβιτς.

«Στα 10 της χρόνια η Βάντα Σεμιόνοβνα Ομπιέντκοβα γλύτωσε από τους Γερμανούς, επειδή είχε κρυφτεί σε ένα υπόγειο στην Μαριούπολη. 81 χρόνια μετά πέθανε σ’ ένα υπόγειο της ίδιας αυτής πόλης, θύμα αυτού του φοβερού πολέμου, κρυπτόμενη από τους Ρώσους» αναφέρεται στην ανάρτηση του μουσείου.

Το Μουσείο Άουσβιτς–Μπιρκενάου, επικαλείται τον ιστότοπο chabad.org, ο οποίος δημοσίευσε την ιστορία της ζωής της Ομπιέμντκοβα. Σύμφωνα με την κόρη της Λαρίσα, από τις αρχές Μαρτίου η οικογένεια κρυβόταν στο υπόγειο ενός καταστήματος ειδών θέρμανσης.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ομπιέντκοβα ήταν τόσο άρρωστη και εξαντλημένη που δεν μπορούσε ούτε να σηκωθεί. Στις 4 Απριλίου πέθανε. Η Λαρίσα είπε ότι την έθαψαν στο δημόσιο πάρκο που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από την Αζοφική θάλασσα.

Η Βάντα Ομπιέντκοβα γεννήθηκε στην Μαριούπολη στις 8 Δεκεμβρίου του 1930. Τον Οκτώβριο του 1941 όταν στην πόλη άρχισαν οι διώξεις των ναζί κατά των εβραίων, σχεδόν όλη της η οικογένεια εκτελέστηκε. Ο πατέρας της μπόρεσε να την κρύψει στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε έως την απελευθέρωση της Μαριούπολης το 1943.

https://www.zougla.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.