Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Κατηγορεί την Ελλάδα για «προβοκατόρικες πτήσεις και παραβιάσεις» στο Αιγαίο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Η Ελληνική Αεροπορία παραβίασε τον εναέριο χώρο μας» υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgic, απαντώντας στο έντονο διάβημα διαμαρτυρίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επιχειρεί να διατρεβλώσει την πραγματικότητα, ισχυριζόμενος πως υπαίτια για τις προκλήσεις ήταν η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ επιχειρεί να εμφανίσει την χώρα του ως «εγγυήτρια» της καλής γειτονίας, κάνοντας αναφορές και στο ΝΑΤΟ, την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε νωρίτερα για τις εξελίξεις τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε προκλητικές πτήσεις κοντά στις ακτές της χώρας μας μεταξύ 26-28 Απριλίου 2022, παραβιάζοντας επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της χώρας μας σε Ντιντίμ, Ντάτσα και Νταλαμάν. Η Πολεμική μας Αεροπορία απάντησε σε αυτές τις προκλητικές πτήσεις και παραβιάσεις σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Biglic, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

«Αναμένουμε από την ελληνική πλευρά να βάλει τέλος στις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της και να υποστηρίξει ειλικρινά τη διαδικασία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκίνησε τόσο διμερώς όσο και εντός του ΝΑΤΟ, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. Δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση της Τουρκίας για την επίλυση όλων των προβλημάτων του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένου του εύρους του εναέριου χώρου της, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς διαλόγου με την Ελλάδα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», κατέληξε ο κ. Biglic.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.