ΗΠΑ: Στο Τέξας, εκτελέστηκε ο γηραιότερος θανατοποινίτης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oι αρχές του Τέξας, στον αμερικανικό Νότο, εκτέλεσαν την Πέμπτη τον γηραιότερο καταδικασθέντα σε θάνατο στην πολιτεία, τριάντα χρόνια μετά τη δολοφονία για την οποία κρίθηκε ένοχος, παρά τις εκκλήσεις πολέμιων της θανατικής ποινής για επιείκεια.

Στον Καρλ Μπάντιον, 78 ετών, έγινε θανατηφόρα ένεση στις 18:24 (τοπική ώρα) στη φυλακή της πόλης Χάντσβιλ. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε δεκαπέντε λεπτά αργότερα, στις 18:39 (τοπική ώρα· στις 02:39 σήμερα ώρα Ελλάδας), πιστοποιεί έγγραφο της πολιτειακής υπηρεσίας φυλακών.

Οι αρχές στο Τενεσί, που αναμενόταν επίσης χθες να προχωρήσουν στην εκτέλεση του γηραιότερου θανατοποινίτη στην πολιτεία, την ανέβαλαν την τελευταία στιγμή, ενημέρωσε μέσω Twitter ο κυβερνήτης Μπιλ Λι. «Έχω τύψεις για όσα έκανα» και «είμαι έτοιμος να φύγω», ήταν τα τελευταία λόγια του Καρλ Μπάντιον.

Μπροστά στη φυλακή της Χάντσβιλ, μερικοί διαδηλωτές φώναζαν «η εκτέλεση δεν είναι λύση»· ωστόσο, σε μικρή απόσταση είχαν συγκεντρωθεί επίσης πολίτες που τάσσονται υπέρ της επιβολής της εσχάτης των ποινών, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Η οικογένεια του αστυνομικού που ήταν το θύμα του φόνου που είχε διαπράξει ο Καρλ Μπάντιον ήταν επίσης παρούσα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.