«Η σφαγή δεν είναι αγάπη…»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια ακτιβιστικού χαρακτήρα δράση έλαβε χώρα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, ενάντια στις σφαγές ζώων εν όψει του Πάσχα… Στο βίντεο μιλά η Αλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ πανεπιστήμιο Πατρών, σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων στο θέμα των αδέσποτων ζώων), σημειώντας στην ανάρτησή της στο fb:

“Η ΣΦΑΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ”
Η κατ’ εξοχήν γιορτή Αγάπης της Χριστιανοσύνης γιορτάζεται με μαζικούς θανάτους. Ας το αλλάξουμε. Κάθε ον είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο, έχει τη δική του αξία και δεν είναι αριθμός.

Η ακτιβιστική ομάδα μας LiberAnimal Patras, με αφορμή τις μαζικές σφαγές ζώων εν όψει του Πάσχα, στηρίζει τη δράση της ομάδας Vegan Life που θα γίνει τη Μ. Τετάρτη στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, και δρα για τον κοινό σκοπό, με κοινό σύνθημα :
«Η ΣΦΑΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ»
_ Μπροστά στο Δημοτικό θέατρο της Πάτρας,
_ Μ. Τετάρτη 20/04
_ Ώρα 21.00 -22.00
Η δράση θα είναι στατική ειρηνική διαμαρτυρία.
Φοράμε όλοι μαύρα ρούχα, και δεδομένων των συνθηκών απαραίτητες οι μάσκες μας.
Κρατάμε πλακάτ που θα μοιραστούν από τη διοργάνωση και φαναράκια ή κεράκια που θα ανάψουμε, ενώ σε κάποια οθόνη θα παίζουν βίντεο από τα σφαγεία.
Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν :
Όλοι όσοι στηρίζουν τη vegan ιδεολογία και είναι έστω και στο ξεκίνημα αλλαγής τρόπου ζωής.
Κοινό κάλεσμα με Vegan Life :
Κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα, έτσι και φέτος, σφάζονται περισσότερα από 2 εκατομμύρια αρνάκια και κατσικάκια μόνο για μια μέρα εορτασμού. Αυτά τα ζώα εκτρέφονται σε άσχημες συνθήκες και στη συνέχεια σφάζονται για να καταναλωθούν στο πασχαλινό τραπέζι.
Τα μωρά αρνάκια και κατσικάκια αποχωρίζονται από τις μαμάδες τους προκειμένου να θανατωθούν για να διατηρήσουμε τα ματωμένα έθιμά μας.
Ήρθε η ώρα να αναρωτηθούμε:
Πόσο παράδοξο είναι να γιορτάζουμε την Ανάσταση με θάνατο;
Το έθιμο που έχει ως αποτέλεσμα θάνατο, πόνο και εκμετάλλευση πόσο χριστιανικό μπορεί να είναι;
Αξίζει για ένα έθιμο να σουβλίζουμε αισθανόμενα πλάσματα;
Αξίζει για τη δική μας προσωπική ευχαρίστηση να σκοτώνονται εκατομμύρια αθώες ψυχές, οι οποίες έχουν δικαίωμα στην ζωή και στην ελευθερία όσο και εμείς;
Αξίζει τόσος πόνος, για να γιορτάσουμε με χαρά και αγάπη το Πάσχα;
Όλα αυτά τα έθιμα που μάθαμε από μικρά παιδιά και μας φαίνονται φυσιολογικά, μήπως ήρθε η ώρα να τα αμφισβητήσουμε και να τα απορρίψουμε;
Ας προσπαθήσουμε αυτό το Πάσχα να ανοίξουμε τα μάτια μας και το μυαλό μας και να πούμε επιτέλους “όχι” σε ένα έγκλημα που διαπράττεται επί αιώνες εναντίον αθώων πλασμάτων.
Ας θυμηθούμε επιτέλους ότι σε μια κοινωνία αλληλοσυνδεδεμένων όντων, κάθε ον είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο, έχει την δική του αξία και δεν είναι ένας στατιστικός αριθμός.
Κάθε ζωή έχει αξία.
Πείτε Ναι στη Ζωή. Η Αθωότητα Δεν είναι Φαγητό.
Η Σφαγή Δεν Είναι Αγάπη.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.