Περί πεζοδρόμησης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H καλή Αιγιώτισσα συνάδελφος Πέπη Σπηλιωτοπούλου, ανήρτησε ένα εύστοχο σχόλιο, για ουσιαστικές παρεμβάσεις που επίκεινται στο κέντρο του Αιγίου:

Περί πεζοδρόμησης του κέντρου του Αιγίου, λίγα λόγια και ξεκάθαρα:

Κυκλοφορώ στην πόλη από μικρό παιδί, καθημερινά και τη γυρνώ με τα πόδια. Ναι, υπάρχει ανάγκη ανασυγκρότησης και ριζοσπαστικών αλλαγών στην πόλη και ανάμεσα στις αλλαγές κατά τη γνώμη μου, συμπεριλαμβάνεται και η πεζοδρόμηση κεντρικών οδών, σε συνδυασμό με παρεμβάσεις ιδιωτικές και συλλογικές που θα κάνουν την αγορά ελκυστική και θα ζεστάνουν τα ταμεία των ταλαιπωρημένων εμπόρων και επαγγελματιών. Θα μου πεις, αν ο καταναλωτής δεν έχει χρήματα πώς θα ξοδέψει. Ε, όσα μπορεί ο καθένας! Αλλά για να μας δώσει, πρέπει και να του δώσουμε, ε;

Οποιαδήποτε παρέμβαση, εννοείται πως θα πρέπει να γίνεται όχι υπό μορφή ρεβάνς ή εμμονής αλλά μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη και βεβαίως με θάρρος από όλους μας, να δοκιμαστούν πράγματα «καινούργια» τα οποία ίσως ξεβολέψουν ορισμένους που, να μου επιτρέψετε, ζουν σε άλλη εποχή και οι σημερινές συνθήκες και ανάγκες τους έχουν ξεπεράσει.

Με ρεαλισμό και με όνειρο, οφείλουμε όσοι επιμένουμε να ζούμε και να δραστηριοποιούμαστε εδώ, «από πείσμα και τρέλα» που λέει κι ο Πορτοκάλογλου, να μην κολλάμε σε νοσταλγικές αναφορές της πάλαι ποτέ αρχοντιάς της πόλης και να κοιτάζουμε το μέλλον. Με τον τρόπο μας ο καθένας, μπορούμε πραγματικά να συμβάλουμε στη βελτίωση του τόπου μας και να γίνουμε ΧΡΗΣΙΜΟΙ.

Α, με την ευκαιρία να πω τη χαζομάρα μου once more: Με τη γκρίνια, τις τρικλοποδιές και τα μικρο-παλαιο-κομματικά κίνητρά σας, ορισμένοι όχι μόνο δεν γίνεστε χρήσιμοι και δεν εξυπηρετείτε τον τόπο μας αλλά σας παρακαλούμε, βρείτε πια το σθένος και την αξιοπρέπεια να αποχωρήσετε και να πάψετε να μας κάνετε κακό για να ικανοποιήσετε τους στενόμυαλους και ιδιοτελείς στόχους σας. Θα σας ευχαριστούμε αιώνια αν μας απαλλάξετε από την ΑΧΡΗΣΤΟΣΥΝΗ σας.

Και κάπου εδώ, κολλάει η ατάκα της Αγγελικούλας: «Φιλάκια

. Θα έχω πρόβλημα εγώ; ΔΙΠΛΑ φιλάκια

. Και τώρα διάλειμμα, για να μην το ανοίξω!»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.