Υπόθεση Πισπιρίγκου: Τι απαντά ο Δήμος Πατρέων για τις καταγγελίες κακοποίησης της Τζωρτζίνας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Η διερεύνηση περιστατικών πιθανής κακοποίησης ανηλίκων ανήκει στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας Ανηλίκων», τονίζει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Πατρέων, σχετικά με αναφορές  για την εμπλοκή των δημοτικών υπηρεσιών στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με αναφορές μέσων ενημέρωσης για την εμπλοκή των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων στην υπόθεση κακοποίησης ανήλικου παιδιού, το 2014, γίνονται γνωστά τα εξής:

Οι αναφορές και η διερεύνηση περιστατικών πιθανής κακοποίησης, παραµέλησης, εµπορίας ή εκμετάλλευσης ανηλίκων, ανήκουν στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Η διεξαγωγή κοινωνικής έρευνας γίνεται μετά από εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων από συγκεκριμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς του Δήμου, που αποτελούν την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων (Ο.Π.Α.).

Τα συμπεράσματα που εξάγονται ή το περιεχόμενο των συζητήσεων και των ερευνών, δεν γίνονται γνωστά στη διοίκηση του Δήμου και στη Δημοτική Αρχή.

Το πόρισμα που εξάγεται από την έρευνα, αποστέλλεται με άκρως εμπιστευτικό τρόπο στον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για την εξέλιξη κάθε υπόθεσης.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.