Σε ύφεση η φωτιά στην Ηλεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρία αεροσκάφη επιχειρούν από το πρωί της Τρίτης για την κατάσβεση φωτιάς που καίει σε δασική έκταση, στην περιοχή Λιβαδάκι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, χωρίς ευτυχώς να απειλούνται οικισμοί, αν και οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια τη νύχτα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ από το Λιβαδάκι που κινδύνεψε από τις φλόγες, η φωτιά στο μεγαλύτερό της μέρος έχει αντιμετωπιστεί. Το βράδυ έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια, αλλά οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων την κράτησαν μακριά από το χωριό.

Η φωτιά έκαψε δασική έκταση 1.000 στρεμμάτων και σιγοκαίει σε απομονωμένες εστίες, ενώ οι παρεμβάσεις των πυροσβεστικών αεροσκαφών το πρωί υπήρξαν καταλυτικές ώστε να τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, η φωτιά δεν προκάλεσε ζημιές σε ζωϊκό κεφάλαιο και οικίες.

Ωστόσο, προβληματισμός επικρατεί στην Ηλεία, λόγω του μεγάλου αριθμού των πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί ήδη, με την Πυροσβεστική να μιλά για ρεκόρ, ενώ υπάρχουν και συλλήψεις ατόμων που προσπαθώντας να κάψουν κλαδιά, προκαλούν εστίες φωτιάς συχνά.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.