Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών – Τροφίμων Αχαΐας: Να σταματήσουν τώρα οι αντεργατικές πρακτικές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωσή του το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών – Τροφίμων Ν. Αχαΐας αναφέρει:

To Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών – Τροφίμων Ν. Αχαΐας, καταγγέλλει τις πρακτικές της μεγαλο-εργοδοσίας της Coca-Cola 3Ε, όπου εφαρμόζοντας τα “σύγχρονα πρωτόκολλα» αυξάνει την υπερεντατικοποίηση στην εργασία και οδηγεί τους συνάδελφους στις πωλήσεις σε σωματική και ψυχική εξάντληση.

Βασικά εργαλεία στο οπλοστάσιο της διοίκησης είναι η παρακολούθηση του προσωπικού μέσα από συσκευές με τεχνολογία GPS αλλά και οι τρίμηνες αξιολογήσεις ώστε να ασκούν συνεχή πίεση. Όλα αυτά συνοδεύονται από υπερβολικά πλάνα πωλήσεων που σκοπό έχουν να αυγατέψουν τα ήδη υψηλά κέρδη του ομίλου (Coca Cola 3E 578 εκατ. για το 2021) στις πλάτες και την υγεία των εργαζομένων του.

Οι στόχοι πωλήσεων από εργαλείο δουλειάς μετατρέπονται σε εργαλείο δουλείας και αποτελούν δούρειο ίππο για την αξιολόγηση. Οι μειώσεις προσωπικού πλέον θα μεθοδεύονται μέσω «κακής αξιολόγησης» επειδή δεν πιάστηκαν τα πλάνα, ασκώντας πρωτοφανή ψυχολογική πίεση στους εργαζόμενους, ακόμα και σε όσους ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Οι ενέργειες της εργοδοσίας της Coca-Cola 3Ε μόνο τυχαίες δεν είναι, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι μειώσεις προσωπικού, η ψυχολογική πίεση είναι πάγιες τακτικές των εταιριών για συνεχώς αυξανόμενη κερδοφορία. Η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια των προηγούμενων φροντίζει να εμπλουτίζει την αντεργατική εργαλειοθήκη των επιχειρηματικών ομίλων ώστε να γίνουν ανταγωνιστικότεροι εις βάρος των εργαζομένων τους.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι αντεργατικές πρακτικές σωματικής εξάντλησης και ψυχολογικής  καταπίεσης των εργαζομένων.

Συναδέλφισσα/ Συνάδελφε, μόνη απάντηση είναι ο συλλογικός αγώνας. Οργανώσου στο Συνδικάτο, οι εργοδότες ενωμένοι μεθοδεύουν την αύξηση κερδών στην πλάτη μας και εμείς μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε δουλειά με αξιοπρέπεια και ποιοτικό χρόνο για την οικογένειά μας.

Διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Συμβάσης Εργασίας στα Εμφιαλωμένα Ποτά για να διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.