Πάτρα: «Θρίλερ» με την εκταφή της Μαλένας: Τι θα συμβεί με τη σορό του παιδιού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τρία χρόνια συμπληρώνονται τη Μεγάλη Τρίτη από τον θάνατο της μικρής Μαλένας, που κηδεύθηκε στο Α’ δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας.

Το παιδί, επειδή η οικογένεια δεν διέθετε τότε οικογενειακό τάφο, ενταφιάστηκε σε κενοτάφιο, με αποτέλεσμα τώρα – σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία – να απαιτείται να μετακινηθεί η σορός είτε σε οστεοφυλάκιο, είτε σε τάφο.

Την απόφαση σε αυτή την περίπτωση λαμβάνει, κανονικά, η οικογένεια για τη μετακίνηση της σορού, ωστόσο, πληροφορίες του Mega αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον όχι άμεσα.

Η οικογένεια έχει απευθυνθεί στο Δήμο Πατρέων, στην ευθύνη του οποίου ανήκει το νεκροταφείο, και έχει ζητήσει την αναβολή της διαδικασίας για περίπου έξι μήνες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, με δεδομένη την προφυλάκιση της μητέρας, αλλά και την έκταση που έχει λάβει ο θάνατος των τριών παιδιών, δεν αναμένεται να γίνει εκταφή της μικρής Μαλένας τις επόμενες ημέρες.

Με δεδομένο επίσης το ενδεχόμενο της νεότερης ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού του παιδιού, έχει κριθεί σκόπιμο να αναβληθεί η οποία ενέργεια αυτή την περίοδο.

Υπενθυμίζεται πως το τρισάγιο που είχε προγραμματίσει η οικογένεια για την Μαλένα και την Ίριδα (που επίσης βρίσκεται στο ίδιο κενοτάφιο) αναβλήθηκε λόγω της παρουσίας δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων στο κοιμητήριο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.