Πάτρα: Συνάντηση Δήμου και περιφέρειας για τα προβλήματα στην παραλία του Ρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το πρωί της Μ. Τρίτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στους ανθρώπους του Δήμου Πατρέων και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάζει η παραλιακή του Ρίου εξαιτίας της  κακοκαιρίας του περασμένου Νοεμβρίου.

Η συνάντηση είχε και χαρακτήρα αυτοψίας καθώς έγινε στην παραλιακή του Ρίου με τις δυο πλευρές να συζητήσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις ώστε να αλλάξει η σημερινή εικόνα.

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, αναφέρθηκε: «Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποκατάσταση των βλαβών που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας, στην παραλιακή ζώνη του Ρίου – Ακταίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση αντιπροσωπίας της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το σημείο επισκέφθηκαν, εκ μέρους του Δήμου, ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κορδάς και Βαγγέλης Κατσακούλης και ο Διευθυντής Έργων Υποδομής Γιώργος  Σπηλιωτόπουλος, εκ μέρους της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος.

Κατά την περιοδεία στις πληγείσες περιοχές, συμφωνήθηκαν οι άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί κάθε πλευρά μετά το Πάσχα, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να αποκατασταθεί η βατότητα της παραλιακής ζώνης.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει τις προσπάθειες προς την Κυβέρνηση, η οποία, παρά την παρέλευση τόσων μηνών, δυστυχώς, δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημα του Δήμου για έκτακτη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξη των αναγκαίων έργων στα Αραχωβίτικα, τη Μαρίνα και τη Δημοτική Ενότητα Παραλίας – Βραχνεΐκων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.