Πάτρα – Συγκλονίζει ο Ανδρέας Ηλιάδης: “Σαν απλός θεατής έβλεπε το παιδί να χάνεται”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τα όσα βίωσε ως γιατρός στο πλευρό της μικρής Τζωρτζίνας κατέθεσε την Παρασκευή στην αρμόδια ανακρίτρια ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, προχωρώντας σε σημαντικές επισημάνσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιατρός ανέφερε πως είχε υποψιαστεί ότι στην περίπτωση της Ρούλας Πισπιρίγκου ενδεχομένως να συνέτρεχε περίπτωση «συνδρόμου Μινχάουζεν» και για το λόγο αυτό είχε επικοινωνήσει με το «Χαμόγελο του Παιδιού». Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε στην 18η τακτική ανακρίτρια, είχε αποκαλύψει τη σκέψη του αυτή και σε ειδικούς στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Ο κ. Ηλιάδης ρωτήθηκε για τα επεισόδια της μικρής Τζωρτζίνας και είπε ότι κανένας γιατρός ή νοσηλευτής της μονάδας δεν είδε τη μικρή να κάνει όλα τα επεισόδια που ανέφερε η μητέρα της, «γιατί υπό την προστασία των γιατρών δεν παρουσίασε τίποτα» όπως υπογράμμισε.

«Τρίτο πρόσωπο η μητέρα»

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος όταν αναφερόταν στην Τζωρτζίνα την αποκαλούσε «η μικρούλα», έκανε λόγο για διαφοροποίηση της συμπεριφοράς της μητέρας, που παρακολουθούσε σαν τρίτο πρόσωπο σαν θεατής την πορεία του παιδιού της.

«Συνήθως ο πατέρας συζητούσε, ενώ εκείνη απλά άκουγε και μάλιστα σε μία από τις συναντήσεις μας στο γραφείο μου, μου έκανε εντύπωση ότι αντί η μητέρα να ρωτάει για το δικό της παιδί ρωτούσε για τα παιδιά που έχω πίσω από το γραφείο μου και αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα…» λέει ο κ. Ηλιάδης.

Αναφορικά με την ημέρα που η Τζωρτζίνα έπαθε την ανακοπή, ο γιατρός είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου τον κάλεσε στο τηλέφωνο και ήταν σαν να του έδινε μία απλή πληροφορία.

Παράλληλα, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών επανέλαβε ότι είχε ζητήσει από τη μητέρα να καταγράψει σε βίντεο τα επεισόδια της Τζωρτζίνας.

https://www.in.gr/
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.