Πάτρα: Ψάχνουν και για άλλους εμπλεκομένους στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για υπόθαλψη εγκληματία ή ψυχική συνδρομή στη διάπραξη εγκλήματος θα μπορούσαν να είναι οι κατηγορίες κάποιου ή κάποιας που ήταν παρών ή παρούσα, στους ενδεχόμενους βίαιους θανάτους της Μαλένας και κυρίως της Ίριδας, από την Ρούλα Πισπιρίγκου, αν αυτοί στοιχειοθετηθούν από τους ιατροδικαστές και τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί – χειριστές της υπόθεσης αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Στην περίπτωση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας αποκλείεται η συνέργεια άλλου προσώπου. Και για τις υποθέσεις θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, αν αυτοί αποδειχθούν ότι είναι εγκληματικές ενέργειες, δεν φαίνεται να προκύπτει συν-απόφαση και συν-εκτέλεση. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνδρομής με κάποιον άλλον τρόπο, αλλά και πάλι, δεν έχει προκύψει και θεωρούμε απίθανο να προκύψει και να επιβεβαιωθεί».

Στο μεταξύ, αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση των θανάτων Μαλένας και Ίριδας, έχουν αρχίσει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», να λαμβάνουν τις πρώτες καταθέσεις από ιατροδικαστές, γιατρούς και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, αλλά και το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Για κατάθεση θα κληθούν ακόμη ο εν διαστάσει σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς και η αδελφή της, όπως και άλλα συγγενικά πρόσωπα. Αστυνομικές πηγές είναι σχεδόν βέβαιες ότι δεν μπορεί να προκύψει συνέργεια σε επίπεδο φυσικής αυτουργίας στις δολοφονίες των άλλων δύο παιδιών αφήνουν ένα ελάχιστο ενδεχόμενο περιφερειακού ρόλου, αλλά πιστεύουν ότι δεν ήξερε κανείς τι έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Η έρευνα άρχισε γιατί είχαμε τρεις θανάτους στην ίδια οικογένεια και αποδείχτηκε ότι ένας από αυτούς ήταν ανθρωποκτονία. Είναι λογικό και πάρα πολύ πιθανό και οι άλλοι δύο να είναι δολοφονίες, αλλά στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμα. Αρχικά, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εξακριβώσουμε αν πρόκειται για εγκληματικές ενέργειες και από εκεί και πέρα να τεκμηριώσουμε το αποτέλεσμα. Ψάχνουμε αυτό που δεν βρέθηκε εξαρχής, αν υπάρχει κάτι. Θα εμβαθύνουμε στην έρευνα, θα δούμε αυτή που ήδη έχει γίνει και αν μπορεί να γίνει κάτι άλλο» δηλώνουν αρμόδιοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Εκτός από τις νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις οι οποίες θα μπουν στο μικροσκόπιο, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών γίνεται η εξερεύνηση στα 8 κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά πειστήρια που βρέθηκαν στην κατοχή της και στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Θα διερευνηθούν επικοινωνίες, sms, μηνύματα μέσω εφαρμογών επικοινωνίας, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και social media.

Ενδιαφέρον θα έχει και η ανάσυρση δεδομένων από τις περιηγήσεις στο διαδίκτυο, σε μια προσπάθεια αναζήτησης στοιχείων για τον τρόπο προμήθειας της κεταμίνης, που προκάλεσε το σταδιακό και φρικτό θάνατο της Τζωρτζίνας. Το ίδιο συμβαίνει και με το tablet που ανασύρθηκε από τον τάφο της Τζωρτζίνας, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκτιμούν πως δεν έχει να προσδώσει κάτι στις έρευνες καθώς πιστεύουν ότι η 33χρονη «θα το πέταγε, θα το κατέστρεφε, θα αφαιρούσε ενοχοποιητικά στοιχεία και δεν θα το έθαβε μαζί με το παιδί».

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.