Πάτρα- Μαλένα: Εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων έδειξε νέα έκθεση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αλυσιδωτές είναι οι αποκαλύψεις για τη ζωή του ζεύγους Δασκαλάκη από την Πάτρα. Λίγες ώρες αφότου ο παιδοκαρδιολόγος της 9χρονης Τζωρτζίνας αποκάλυψε ότι η καρδιά της λειτουργούσε κανονικά και πως πέθανε αιφνιδιαστικά, με τις πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος να είναι πιθανόν εξωκαρδιακές, φως στα αίτια του θανάτου του δεύτερου παιδιού της οικογενείας, της Μαλένας, ρίχνει νέα ιατροδικαστική έκθεση.

Την έκθεση του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη για την τρεισίμιση ετών Μαλένα έφερε στο «φως» το Star. Σύμφωνα με την ιστολογική εξέταση, διαπιστώθηκε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων.

Ο ιατροδικαστής κ.Τσαντίρης είχε διορισθεί από την Εισαγγελία Αθηνών για τυχόν ιατρικά λάθη στην περίπτωση της Μαλένας, του παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε πρώτο από τη ζωή, μετά την προσφυγή της Ρούλας και του Μάνου.

Το παιδί πέθανε στις 13 Απριλίου του 2019 και ο διορισμός του ειδικού πραγματογνώμονα έγινε σχεδόν δύο χρόνια μετά, στις 5 Μαρτίου του 2021, ενώ η έκθεση παραδόθηκε στις 14 Απριλίου του 2021 και ενώ οι γονείς είχαν καταθέσει μήνυση από τον Σεπτέβριο του 2019.

Στο συμπέρασμά του ο ιατροδικαστής αναφέρει: «Η Μαρία Ελένη Δασκαλάκη απεβίωσε στις 13.04.2019 από αδιευκρίνιστα αίτια. Με την νεκροτομή δε διαπιστώθηκε αιτία θανάτου, με την τοξικολογική δεν διαπιστώθηκε δηλητηρίαση και με την ιστολογική εξέταση διαπιστώθηκε κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων» και ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

Ακόμα, αναφέρει ότι δεν προκύπτει λάθος ιατροδικαστική διάγνωση, διότι με τη νεκροψία – νεκροτομή δεν μπορεί σε όλες τις περιπτώσεις να αναδειχθεί σαφή αιτία θανάτου και σε αυτές τις περιπτώσεις ζητείται ιστολογική εξέταση.

198 μηνύματα από την Πισπιρίγκου, χωρίς να έχει πρόβλημα το παιδί

Δεδομένα που βοηθούν ακόμη περισσότερο στη διαλεύκανση της υπόθεσης θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην οποία σύμφωνα με τις κατηγορίες χορηγήθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης από τη μητέρα της, αποκάλυψε ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου που παρακολουθούσε τη μικρή, αμέσως μετά το πρώτο καρδιακό της επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα την εγκεφαλοπάθειά της.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι παρά το γεγονός ότι η καρδιά του παιδιού λειτουργούσε φυσιολογικά, η μητέρα του έστειλε στον γιατρό… 198 μηνύματα.

«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία» ξεκαθαρίζει, την ίδια ώρα, ο παιδιοκαρδιολόγος.

Σύμφωνα με το Mega, ο Γιάννης Παπαγιάννης είπε στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων: «Η καρδιά του συγκεκριμένου παιδιού υπέστη μία πολύ μεγάλη δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου περιστατικού ανακοπής στο »Καραμανδάνειο» όπου επί 50 λεπτά βρισκόταν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση κατά την οποία η οξυγόνωση και η αιμάτωση πάντοτε ήταν κατώτερη του φυσιολογικού και εντούτοις δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή δυσλειτουργία. Γεγονός που συνηγορεί τόσο για τις εξαιρετικές προσπάθειες των γιατρών όσο και για την άριστη ποιότητα της καρδιάς».

Με την καρδιά του παιδιού να λειτουργεί φυσιολογικά και τον γενετικό έλεγχο να μη δείχνει κάποια κληρονομική πάθηση, ο κ. Παπαγιάννης λέει ότι η μητέρα του παιδιού, έστειλε 198 μηνύματα «χωρίς να υπάρχει πρόβλημα», ζητώντας από τον γιατρό να την ενημερώνει για τη λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας.

«Μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή λάμβανε μονίμως πληροφορίες, κατόπιν ενεργοποίησης του από τη μητέρα, λόγω ανησυχίας για την κατάσταση του παιδιού. Σε όλα αυτά τα μηνύματα, δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο αρρυθμίας και τεκμηριώθηκε η καλή λειτουργία της συσκευής» πρόσθεσε ο γιατρός.

Στις 29 του περασμένου Ιανουαρίου, ανεξήγητα η καρδιά της Τζωρτζίνας σταμάτησε.

«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία διότι δεν κατεγράφη ούτε ταχυαρρυθμία, ούτε σοβαρή βραδυκαρδία, μη ανταποκρινόμενη στη βηματοδότηση. Η συστολική λειτουργία της καρδιάς επίσης έχει ελεγχθεί στο Ωνάσειο και ήταν φυσιολογική. Ως εκ τούτου, οι πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος φαίνεται να είναι εξωκαρδιακές» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαγιάννης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.