Πάτρα: Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών σας καλεί, φίλους, μέλη & όποιον/οια επιθυμεί να «προσφέρει» 10 λεπτά από το καθημερινό του πρόγραμμα στην εθελοντική αιμοδοσία που θα λάβει χώρα στο «Σπίτι του Ηπειρώτη» (Μουρούζη 14, 1ος όροφος) το Σάββατο, 16/4/2022, από 9:30 π.μ. έως 13:00, σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια».
Η εθελοντική Αιμοδοσία αποτελεί ασύγκριτη αλτρουϊστική πράξη αλληλεγγύης ανθρώπου προς (συν)άνθρωπο. Μια προσφορά τόσο ανώδυνη αλλά και τόσο χρήσιμη. Η προσφορά αίματος είναι χρέος όλων μας. Στόχος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών είναι -εκτός των άλλων- να ευαισθητοποιήσει για την ανάγκη και την αξία αυτής της δράσης, καθώς η εθελοντική αιμοδοσία είναι κομμάτι της κουλτούρας και του πολιτισμού ενός λαού.
Σήμερα δίνεις αίμα για κάποιον άλλον, αύριο μπορεί εσύ να είσαι ο κάποιος άλλος. Κάνε το σήμερα για τον άλλο και κάποιος άλλος θα το κάνει για σένα αύριο, τόσο απλά.
Καλώς να ανταμώσουμε στις 16 Απριλίου στο «Σπίτι του Ηπειρώτη».
Είναι σίγουρο πως όλοι μας κάποια στιγμή θα χρειαστούμε αίμα. Ας φροντίσουμε από τώρα. Αξίζει, λοιπόν, να κάνουμε όλοι μας μια προσπάθεια για να δώσουμε ανάσα στις κλινικές των νοσοκομείων μας. Αξίζει, ακόμα και αν δεν δίνουμε εμείς αίμα ή θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε για ιατρικούς λόγους, να το διαδώσουμε σε γνωστούς και φίλους. Αξίζει να μην ολιγωρήσουμε αλλά να αποδείξουμε εμπράκτως για άλλη μια φορά την διάθεση προσφοράς.

Υ.Γ Η κοινωνική αυτή δράση πραγματοποιείται με την τήρηση όλων των σχετικών υγειονομικών κανόνων και πρωτοκόλλων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.