Ωρα Πατρών: «Πασχαλινό ρουσφέτι…»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Ώρα Πατρών αναφέρει:

Ένα «πασχαλινό δωράκι» αποφάσισε η κυβέρνηση να προσφέρει μέσω της εγκυκλίου του Πάνου Τσακλόγλου σε αρκετές εκατοντάδες Δημάρχους και Περιφερειάρχες ανά την επικράτεια.
Με μία εγκύκλιο που φρόντισε να δημοσιεύσει την Μεγάλη Τετάρτη δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν διπλή σύνταξη.
Την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά μετρούν απώλειες στα εισοδήματα τους και οι μισθοί κι οι συντάξεις δεν καλύπτουν παρά τις είκοσι ημέρες του μήνα η κυβέρνηση για προεκλογικούς λόγους, θέλει να χαϊδέψει τους αιρετούς. Προφανώς πίεσαν αυτοδιοικητικοί που δεν αρκούνται στα 5000€ έως 6000€ τον μήνα αλλά επιθυμούν να τα διπλασιάσουν ώστε να αμείβονται πλουσιοπάροχα σε βάρος του Ελληνικού λαού. Έτσι μετά τα γαλάζια golden boys στη ΔΕΗ,  η κυβέρνηση κλείνει το μάτι προσφέροντας διπλό μισθό σε επιλεγμένους αυτοδιοικητικούς. ΛΕΦΤΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ…
Πρόκειται για ξεκάθαρο ρουσφέτι σε δημάρχους και περιφερειάρχες και μάλιστα η εγκύκλιος παρέχει το δικαίωμα επανεξέτασης, δηλαδή όσοι είχαν υποβάλει αίτημα χορήγησης διπλής σύνταξης κατά το παρελθόν, το οποίο ορθώς απορρίφθηκε,  μπορούν από εδώ και στο εξής να επανεξεταστεί η υπόθεση τους και να καρπωθούν τα όποια οφέλη….
Φυσικά δεν επέλεξε η κυβέρνηση να περάσει τη διάταξη με νόμο στη Βουλή για ευνόητους λόγους αλλά επέλεξε να την περάσει Μεγαλοβδόμαδα..
Χαρακτηριστικά το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων(ΕΝΔΙΣΥ) καταγγέλλει την κυβέρνηση για «ρουσφετολογική κατάπτυστη εγκύκλιο», όταν δεν χορηγεί διπλές συντάξεις ούτε στις χήρες ενώ υπολογίζει ότι πλέον των 1200 αυτοδιοικητικούς δύναται να ωφεληθούν
Η παράταξή μας Ώρα Πατρών καταδικάζει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, καλεί τη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης της Πάτρας να πάρουν θέση επί του θέματος.
Τέλος καλεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρει στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα κατά της κατάπτυστης εγκυκλίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.