Νέες καταθέσεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Στην ανακρίτρια οι γιατροί του Ωνασείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνεχίζεται ο κύκλος των καταθέσεων των γιατρών που αντιμετώπισαν τα περιστατικά της Τζωρτζινας, πριν το άτυχο κορίτσι καταλήξει από υπερβολική δόση κεταμίνης την 29η Ιανουαρίου.

Μετά από ολιγοήμερη παύση λόγω του Πάσχα, νέα πρόσωπα, γιατροί και νοσηλευτές θα ρίξουν φως, μέσα από τις καταθέσεις τους, στα όσα συνέβησαν στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε το άτυχο παιδί. Ενώπιον της 18ης Ανακρίτριας, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αναμένεται να βρεθούν σήμερα γιατροί από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και να καταθέσουν τα όσα γνωρίζουν από τις εξετάσεις και τους ιατρικούς φακέλους του παιδιού.

Στο Ωνάσειο η Τζωρτζίνα υποβλήθηκε στην τοποθέτηση του απινιδωτή και του βηματοδότη, μετά από επίμονες προσπάθειες των γονέων της, προκειμένου να θωρακιστεί απέναντι σε μια νέα ανακοπή καρδιάς. Οι γιατροί του νοσοκομείου είδαν έναν οργανισμό δυνατό και μια καρδιά γερή, παρά το γεγονός ότι το κορίτσι είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλοπάθεια. Μάλιστα, όπως ο Μάνος Δασκαλάκης έχει δηλώσει, έγινε τεράστια προσπάθεια εκ μέρους τους για να δώσει το «πράσινο φως» η αρμόδια επιτροπή και να τοποθετούν βηματοδότης και απινιδωτής, αφού με βάση τις εξετάσεις, δε συνέτρεχε λόγος.

Οι γιατροί του Ωνασείου θα κληθούν να απαντήσουν και για τα περιστατικά κρίσεων που έλαβαν χώρα όσο το παιδί νοσηλευόταν εκεί και κυρίως για τα όσα είδαν από τη συμπεριφορά της μητέρας, τον χρόνο και το μέρος που αυτά συνέβαιναν.

Τη σκυτάλη των καταθέσεων για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, θα πάρουν οι γιατροί από το Νοσοκομείο του Ρίου τις αμέσως επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από τις 3 Μαϊου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.