Γρ. Λέων: Σφάλμα η ηπατική ανεπάρκεια στην ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πληθαίνουν τα στοιχεία που δείχνουν αφυκτικό θάνατο και στη Μαλένα.

Οπρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τα τελευταία στοιχεία σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας.

Ο κ. Λέων τόνισε ότι ο θάνατος του παιδιού δεν μπορεί να προήλθε από ηπατική ανεπάρκεια, καθώς κανένα από τα βασικά συμπτώματα δεν καταγράφεται στην ιατροδικαστική έκθεση.

«Το σκεπτικό είναι πάρα πολύ απλό. Η ηπατική ανεπάρκεια είναι κλινικός όρος. Ένα βασικό σύμπτωμα είναι ο ίκτερος και είναι κάτι ευκρινές ακόμη και όταν είμαστε στο νεκροτομείο. Με αυτή λοιπόν την έννοια μας κάνει εντύπωση το πώς κατά την ιατροδικαστική έκθεση δεν υπάρχει μία τέτοια καταγραφή, εντούτοις υπάρχει ως αιτία θανάτου η ηπατική ανεπάρκεια», ανέφερε ο κ. Λέων, επισημαίνοντας πως στην έκθεση παρουσιάζεται σφάλμα όσον αφορά την αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας.

Στη συνέχεια ο κ. Λέων ανέφερε ότι «πάμε πιο κοντά στον ασφυκτικό θάνατο. Έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά και γενετικά αίτια, οι τοξικολογικές είναι καθαρές άρα δεν υπάρχει αμφιβολία, κατευθυνόμαστε σε εξωγενή παράγοντα. Τουλάχιστον με όσα γνωρίζουμε έχουμε έναν ασφυκτικό θάνατο, μια εγκληματική ενέργεια με απόφραξη των αεροφόρων οδών. Κάποιος έφραξε τη μύτη και το στόμα και αυτού του παιδιού», είπε διευκρινίζοντας ότι «αυτό είναι μια εκτίμηση με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα».

Τέλος, εξέφρασε με βεβαιότητα ότι θα δοθεί φως στα αίτια θανάτου του παιδιού, από τους πολύπειρους ιατροδικαστές που έχουν αναλάβει την υπόθεση και η αιτία αυτή θα είναι αδιαμφισβήτητη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.