Ερώτηση του Ν. Καραθανασόπουλου στον υπ. Υγείας για το Καραμανδάνειο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Για τα προβλήματα του παιδιατρικού νοσοκομείου “Καραμανδάνειο” στην Πάτρα

Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο αποτελεί το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδας με διενέργεια 1800 επεμβάσεων κάθε χρόνο.

Το τελευταίο διάστημα συνταξιοδοτήθηκαν δύο επιμελητές παιδοαναισθησιολόγοι. Από τους εναπομείναντες τέσσερις, η μία συνταξιοδοτείται σε λίγους μήνες, άλλη μία είναι μετακινημένη από τη Μ.Ε.Θ. Παίδων του Π.Γ.Ν.Π. ενώ ένας αναισθησιολόγος ενηλίκων είναι αποσπασμένος από το Γ.Ν. Άγιος Ανδρέας, χωρίς ωστόσο να έχει την απαραίτητη εξειδίκευση μιας και είναι αναισθησιολόγος ενηλίκων.

Τελευταία εξέλιξη αποτελεί η παραίτηση – λόγω εξοντωτικών ωραρίων / υπερεργασίας – της τέταρτης παιδοαναισθησιολόγου, γεγονός που θα επιφέρει το κλείσιμο του χειρουργικού τομέα αλλά και θα  καταστήσει επισφαλή τη λειτουργία του παιδιατρικού τμήματος το οποίο θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Όλα αυτά δημιουργούν μία σοβαρά προβληματική κατάσταση στο κρίσιμο αυτό τομέα, της περίθαλψης του παιδικού πληθυσμού, λόγω της υποστελέχωσης του συγκεκριμένου τμήματος.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε:

-Να πραγματοποιηθούν μόνιμες προσλήψεις παιδοαναισθησιολόγων για να να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου με όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας.

-Να προχωρήσει σε αύξηση της χρηματοδότησης για το παιδιατρικό νοσοκομείο.

 

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.