Δυτική Αχαΐα: Στα άκρα η κόντρα Μυλωνά – Καραντζά – Παραιτήθηκε από Αντιδήμαρχος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από το Δήμο Δυτικής Αχαϊας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο αντιδήμαρχος κ. Άγγελος Καραντζάς υπέβαλε την παραίτησή του στον Δήμαρχο η οποία έγινε αποδεκτή. Είναι όμως απαραίτητο να υπάρξει πλήρης ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την υπόθεση αυτή.

Στον κ. Καραντζά, στην πρώτη διετία ανατέθηκαν από το Δήμαρχο τα καθήκοντα του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου και παράλληλα τα καθήκοντα αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΔ και αντιπροέδρου του ΟΤΑΔ.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο του ανατέθηκαν τα καθήκοντα αντιδημάρχου με αρμοδιότητα τα θέματα Πολιτισμού, Πρόνοιας, Πολεοδομίας και Αθλητισμού. Στόχος αυτής της αλλαγής ήταν η αντιμετώπιση των θεμάτων της αντιδημαρχίας του με επίκεντρο την Κάτω Αχαΐα και των προβλημάτων της πολεοδομίας.

Στο επτάμηνο αυτό απείχε πλήρως από την άσκηση των καθηκόντων του σε όλα τα σοβαρά αυτά αντικείμενα παρότι λάμβανε κανονικά τη προβλεπόμενη αποζημίωση του αντιδημάρχου.

Στις επανειλημμένες προτροπές και συμβουλές του Δημάρχου να ασκήσει τα καθήκοντά του σταθερά και έμπρακτα αποδείχθηκε αρνητικός.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο κ. Καραντζάς είχε την αρμοδιότητα του αντιδημάρχου της ενότητας Δύμης. Απείχε επίσης από την άσκηση αυτής της αρμοδιότητας με κορυφαία στιγμή της αποχής του, τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Οι πάντες, ακόμα και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ήταν παρόντες στη μάχη πλην εκείνου που ήταν ο αρμόδιος και που την ώρα της πλημμύρας αναρτούσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες από διασκέδασή του.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ο κ. Καραντζάς διατηρούσε την ιδιότητα του αντιπροέδρου στην ΔΕΥΑΔ και στον ΟΤΑΔ. Παρέμεινε σταθερά απών, προκαλώντας σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία των οργανισμών, ενώ επίσης απείχε και κατά τη ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου για το τρέχον έτος.

Τέλος, υπενθυμίζεται και η υπόθεση της εκ μέρους του αυθαίρετης μετακίνησης δημοτικού κοντέινερ χωρίς την παραμικρή συνεννόηση με τους συναδέλφους του και παρά τις αντίθετες υποδείξεις του Δημάρχου.

Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά που φωτίζουν πλήρως την υπόθεση.

Ο ίδιος ανακοίνωσε «σοβαρή διαφορά απόψεων σχετικά με τον τρόπο διοίκησης του Δήμου». Πράγματι προκύπτει σοβαρή διαφορά. Ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται καθημερινά στα γραφείο τους και εργάζονται για να προωθηθούν οι υποθέσεις του Δήμου και να εξυπηρετηθούν οι δημότες και σε αυτόν που επί επτάμηνο δεν πάτησε το πόδι του στο Δημαρχείο.

Αναφέρει στην παραίτηση του ο κ. Καραντζάς θέματα αρχών. Στην ανάθεση των καθηκόντων των αντιδημάρχων μία βασική αρχή που έθεσε σε όλους ο Δήμαρχος ήταν η συνεχής παρουσία τους στο Δημαρχείο και η εξυπηρέτηση των Δημοτών. Ποιες αρχές αλήθεια εξυπηρετεί η επίκληση σε αρχές όταν καταπατούσε συνεχώς και επί επτάμηνο τη βασική αρχή εκτέλεσης των καθηκόντων του;

Ο Δήμαρχος σταθερά και αταλάντευτα στηρίζει όλους τους συνεργάτες του που μοχθούν. Δεν διαθέτει όμως ανοχή στους απέχοντες. Η προσπάθεια του κ. Καραντζά αλλά και όσων τον συμβουλεύουν και τον οδήγησαν σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να οδηγηθεί ο Δήμος σε μια παρατεταμένη και φθοροποιό εσωστρέφεια πέφτει στο κενό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.