Δικηγόρος Πισπιρίγκου: «Έδωσαν δύο φορές κεταμίνη στη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου»- Τι απαντά το ΠΓΝΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Δύο φορές είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου, μια εκ των οποίων σε μεγάλη ποσότητα», ισχυρίζεται ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος. 

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», συνταγογραφήθηκε και χορηγήθηκε στο παιδί δύο φορές κεταμίνη, όταν νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπως φαίνεται από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού.
Η μία στις 11/4/21, όταν το παιδί έπαθε το πρώτο επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την εγκεφαλοπάθεια και η δεύτερη στις 5/6/21.

«Και στις δύο περιπτώσεις η κεταμίνη χορηγήθηκε συνταγογραφημένα, καθώς έγινε διασωλήνωση. Στην πρώτη περίπτωση χορήθηγηκε ποσότητα 2,8 ml και στην άλλη 5,6 ml», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Με περαιτέρω έρευνα μαθαίνουμε ότι η συγκεκριμένη ουσία έχει χορηγηθεί στο παιδί και κυκλοφορούσε τριγύρω της για καιρό. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από τα ιατρικά έγγραφα του παιδιού που περιλαμβάνονται στη δικογραφία», πρόσθεσε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τι απαντά το νοσοκομείο για τη χορήγηση της κεταμίνης

Η απάντηση από τη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου για στους ισχυρισμούς του κ. Παπαδόπουλου δεν άργησε να έρθει.

Η Ρούλα Κουσκουρή επικοινώνησε μαζί τους, προκειμένου να διευκρινίσουν εάν χορήγησαν ή όχι κεταμίνη στην εννιάχρονη.

«Ο πλήρης φάκελος της Τζωρτζίνας έχει δοθεί εδώ και καιρό στο Ανθρωποκτονιών και αφορά στη νοσηλεία της από τον Απρίλιο του 2021. Κατά τη διάρκεια της διάσωσής της μετά την πρώτη ανακοπή, έλαβε περίπλοκη φαρμακευτική αγωγή για την επιβίωσή της. Αυτά έλαβαν χώρα οκτώ μήνες πριν τον θάνατό της. Η μικρή έλαβε αυτά τα φάρμακα ενώ ήταν διασωληνωμένη και σε μηχανικό αερισμό στον αναπνευστήρα για την προστασία της αναπνοής της. Αποσωληνώθηκε επιτυχώς και ακολούθησε διαφορετική φαρμακευτική αγωγή για την εγκεφαλοπάθειά της που δεν περιελάμβανε κεταμίνη», αναφέρει το νοσοκομείο.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την ακριβή χορήγηση της κεταμίνης, το νοσοκομείο απαντά: «Κεταμίνη χορηγήθηκε μία φορά, τον Απρίλιο του 2021, όπως αναφέρεται και στον ιατρικό φάκελο που έχει κατατεθεί στην αστυνομία».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.