Η απάντηση Φαρμάκη σε Κατσιφάρα για το Καλέντζι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχολιάζοντας την παρεμβαση του Απόστολου Κατσιφάρα για το Καλέντζι ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε τα εξής:
«Η μόνιμη και «γραφική» πια εμμονή σε «μονοπώλια προοδευτικότητας» και ιδιοκτησιακή αντίληψη των έργων οδηγεί τον απελθοντα Περιφερειάρχη σε μια άνευ ουσίας επίθεση κατά της περιφερειακής αρχής.
Αντί να χαίρεται για την υπογραφή της σύμβασης και την εκκίνηση των έργων ανάπλασης της οικίας Παπανδρέου στο #Καλέντζι, αφού άλλωστε αφορά και τον τόπο καταγωγής του, με περισσή μικρότητα καταφεύγει σε ανερμάτιστες κατηγορίες για δήθεν παλινωδίες, καθυστερήσεις και «καπηλείες έργων».
Δεν θέλουμε να μιλάμε διαρκώς για τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος. Φαίνεται όμως ότι για τον πρώην Περιφερειάρχη αυτή η επανάληψη είναι «μήτηρ μαθήσεως». Για τον λόγο αυτό, ας γίνουν γνωστά και τα εξής:
Το εν λόγω έργο εντάχθηκε στο #Interreg το 2019 (σ.σ. προεκλογικά και αυτό). Δεν το αρνήθηκε κανείς. Εντάχθηκε όμως χωρίς καμία -για μια ακόμα φορά- μελέτη! Και για να γίνει ένα έργο πρέπει να έχει μελέτες. Οι οποίες καλό θα είναι να γίνονται πρίν την ένταξη τους. Αυτό σημαίνει «ορθή διαχείριση πόρων».
Εμείς λοιπόν, πήραμε ένα «έργο-ταμπέλα» και αποδίδοντας νόημα στην έννοια της συνέχειας και της συνέπειας που πρέπει να έχει η διοίκηση, το μετατρέψαμε σε πραγματικό έργο!
Εργαστήκαμε με ζήλο και καταφέραμε να έχουμε πλέον σύμβαση για ένα έργο που αποδίδει τιμή στην ιστορία του τόπου.
Και αυτό θα έπρεπε να κάνει χαρούμενο τον κ. Κατσιφάρα, όπως μας κάνει όλους.
Γιατί πραγματικά προοδευτικός είναι αυτός που παράγει, που εξελίσσεται, που σχεδιάζει και υλοποιεί. Η πρόοδος περνάει μέσα από έργα και πράξεις!
Η κοινωνία της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας το βροντοφώναξε πριν λίγα χρόνια αλλά ο κ. Κατσιφάρας δεν την άκουσε ακόμα. Κρίμα….
Εμείς συνεχίζουμε στον δρόμο της αυτοδιοίκησης των έργων και της κοινωνίας»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.