Ανακοινώσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

Για την Εξάρθρωση σημαντικού κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης και συλλήψεις ενόπλων ληστών  η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας ανακοίνωσε τα εξής:

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να συγχαρούμε τους  Συναδέλφους μας που υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και  καθημερινά αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους, καταγράφοντας σημαντικές  επιτυχίες στην καταστολή του εγκλήματος.

Ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πατρών  κατάφεραν αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους να φθάσουν στα ίχνη  δύο 30χρονων, οι οποίοι φέρονται να έχουν διαπράξει ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία  ΟΠΑΠ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 7 μηνών και να τους συλλάβουν, ενώ οι  Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν  40χρονο άνδρα Αλβανικής καταγωγής και μια 52χρονη Ελληνίδα να πωλούν  μικροποσότητα κοκαΐνης, ενώ στην συνέχεια σε έρευνες σε δύο σπίτια, που σχετίζονται με  τα άτομα και σε μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα και κατάσχεσαν μισό (0,5 kg)κιλό κοκαΐνης και έξι και μισό (6,5 kg) κιλά χασίς.

Για την ίδρυση και τη λειτουργία ΟΠΚΕ στο Τ/Α Αιγιάλειας Αχαΐας, αναφέρουν τα εξής:

Η πρωτοβουλία του Αρχηγείου μας για την ίδρυση και λειτουργία Ομάδας  Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) στην περιοχή της Αιγιάλειας Αχαΐας, κάλυψε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της περιοχής αυτής.

Όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία που συστήνεται πρόκειται να επανδρωθεί και πάλι  εκ των έσω, από Αστυνομικούς που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Αχαΐας, οι οποίες  όπως είναι γνωστό διαθέτουν περιορισμένο προσωπικό το οποίο οριακά καλύπτει τις  ανάγκες τους. Ειδικότερα μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια να μετακινηθούν σε  αυτή εθελοντές, χθες διατάχθηκαν τέσσερις (4) Αστυνομικοί από το Τμήμα Τροχαίας  Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας, τρείς (3) από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιάλειας, ένας (1)  από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιάλειας, ένας (1) από το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας και ένας (1) από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων ώστε να επανδρώσουν την συγκεκριμένη  υπηρεσία.

Θεωρούμε απαράδεκτο να καλούνται Συνάδελφοι διαφόρων υπηρεσιών, χωρίς να  το επιθυμούν, να στελεχώσουν μια τόσο σημαντική υπηρεσία, που όπου αλλού  δημιουργήθηκε στελεχώθηκε εθελοντικά από Αστυνομικούς που επιθυμούσαν να  υπηρετήσουν εκεί. Πώς θα λειτουργήσουν αυτές οι υπηρεσίες όταν ήδη τα τμήματα αυτά  δυσκολεύονται να βγάλουν σκοπό η μία περιπολία; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η  πρωτοφανής αυτή διαδικασία θα απογυμνώσει περισσότερο τις ήδη πολύπαθες από  έλλειψη προσωπικού Αστυνομικές υπηρεσίες της Αχαΐας, ενώ παράλληλα θα ανατρέψει  τον οικονομικό και οικογενειακό προγραμματισμό των Συναδέλφων μας, ειδικά αυτή την  δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε.

Η Ένωση μας ήδη έχει παρέμβει στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στον  Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχους και τους Βουλευτές της περιοχής  ώστε να διακοπεί οποιαδήποτε διαδικασία επάνδρωσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας με  Αστυνομικούς που ήδη υπηρετούν στην περιοχή μας (ειδικά ακούσιας), την απεμπλοκή  της ΟΠΚΕ Αχαΐας από κάθε πάρεργο (μέτρα τάξης κλπ), την ενίσχυση της με προσωπικό  αποκλειστικά μέσω αποσπάσεων από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας, στα  πρότυπα των ΟΠΚΕ Αττικής, Μεσσηνίας κ.α. και την διάθεση οχημάτων της υπηρεσίας  αυτής επανδρωμένα και με ήδη υπηρετούντες σε αυτή Αστυνομικούς, που γνωρίζουν την  περιοχή της Αιγιάλειας, αφού επιχειρούν χρόνια και σε αυτή, για την καθημερινή  αστυνόμευσή της.