Αναγνωστοπούλου-Μάρκου: Δρομολόγηση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την προκήρυξη Ειδικής Αγωγής του ΑΣΕΠ προς το τέλος του Ιουνίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με την επιστολή διαμαρτυρίας των τελειόφοιτων Ειδικής Αγωγής με θέμα:« Δρομολόγηση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την προκήρυξη Ειδικής Αγωγής του ΑΣΕΠ προς το τέλος του Ιουνίου».

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας, η αναβολή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 κατά μια εβδομάδα λόγω κορωνοιού , συνετέλεσε στην μετάθεση όλων των ακαδημαϊκών υποχρεώσεων . Το γεγονός αυτό πλέον έχει σταθεί εμπόδιο στην έγκαιρη έκδοση των βεβαιώσεων ολοκλήρωσης σπουδών των τελειόφοιτων Ειδικής Αγωγής. Αυτό σημαίνει, πως αν η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήξει τέλη Μαΐου, θα βρεθούν εκτός των πινάκων, για κυριολεκτικά, μερικές μέρες διαφορά.

Οι τελειόφοιτοι Ειδικής Αγωγής τονίζουν πως πρόκειται για μια προκήρυξη που βασίζεται σε ακαδημαϊκά προσόντα η οποία πρέπει να συμβαδίζει με τις ακαδημαϊκές διαδικασίες και διεκδικούν τη νόμιμη και ισότιμη συμμετοχή τους στη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τα επόμενα σχολικά έτη.

H ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς την Υπουργό

Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Δρομολόγηση της προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών για την προκήρυξη Ειδικής Αγωγής του ΑΣΕΠ προς το τέλος του Ιουνίου.

Οι βουλευτές Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου καταθέτουν ως αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας τελειόφοιτων Ειδικής Αγωγής, μέσω της οποίας ζητούν η προθεσμία για την υποβολή δικαιολογητικών της επικείμενης προκήρυξης Ειδικής Αγωγής του ΑΣΕΠ να δρομολογηθεί προς το τέλος του Ιουνίου.

Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας, η αναβολή έναρξης του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 κατά μια εβδομάδα λόγω κορωνοιού , συνετέλεσε στην μετάθεση όλων των ακαδημαϊκών υποχρεώσεων . Το γεγονός αυτό πλέον έχει σταθεί εμπόδιο στην έγκαιρη έκδοση των βεβαιώσεων ολοκλήρωσης σπουδών των τελειόφοιτων Ειδικής Αγωγής. Αυτό σημαίνει, πως αν η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήξει τέλη Μαΐου, θα βρεθούν εκτός των πινάκων, για κυριολεκτικά, μερικές μέρες διαφορά. Τονίζουν δε, πως πρόκειται για μια προκήρυξη που βασίζεται σε ακαδημαϊκά προσόντα και πρέπει να συμβαδίζει με τις ακαδημαϊκές διαδικασίες.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της επιστολής, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Αθήνα, 15.04.2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]

Μάρκου Κώστας

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.