Αγρίνιο: Επιτήδειοι «σήκωσαν» 10.000 ευρώ από ξενοδόχο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θύμα επιτήδειων έπεσε την Μεγάλη Παρασκευή ιδιοκτήτης τουριστικού καταλύματος, κοντά στο Αγρίνιο. Πρόκειται για την γνωστή μέθοδο fishing, που το τελευταίο διάστημα εφαρμόζεται από απατεώνες σε ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί απόπειρες αλλά και τετελεσμένες εξαπατήσεις. Για το θέμα μάλιστα έχει εκδοθεί σχετική ανακοίνωση – προειδοποίηση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην περίπτωση του ξενοδόχου από την περιοχή, επιτήδειοι κάλεσαν δήθεν για να κλείσουν δωμάτιο το τριήμερο του Πάσχα και στη συνέχεια παρέπεμψαν το θύμα μέσω SMS, σε ιστοσελίδα που προσομοιάζει με την ιστοσελίδα γνωστής Τράπεζας. Απο εκεί άντλησαν τους κωδικούς και απέσπασαν 10.000 ευρώ από τον λογαριασμό του. Κατά τη διάρκεια της συναλλαγής απασχολούσαν διαρκώς στο τηλέφωνο τον ξενοδόχο, ώστε να μην μπορεί να ελέγξει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, τα χρήματα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό της ίδιας Τράπεζας στην Ελλάδα (σ.σ. πρόκειται για λογαριασμούς τρίτων προσώπων που λειτουργούν ως «money mules») και έχουν δεσμευτεί, δηλαδή δεν ανελήφθησαν απο τους δράστες.

Όμως, κι’αυτό είναι αξιοσημείωτο, η Τράπεζα ενημέρωσε πως δεν προτίθεται να τα επιστρέψει στο θύμα, εάν δεν κατατεθεί αγωγή! Η στάση των Τραπεζών σε αντίστοιχες περιπτώσεις, έχει προκαλέσει την οργή των θυμάτων εξαπάτησης, που είναι υποχρεωμένα να προβούν σε χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες, μέχρι να τους επιστραφούν τα χρήματα. Αυτό βέβαια ισχύει στην περίπτωση που οι απατεώνες δεν προλαβαίνουν να κάνουν ανάληψη των ποσών που απέσπασαν, επειδή τα ποσά μπλοκάρονται, εάν η δοσοληψία θεωρείται ύποπτη κλπ.

Να θυμίσουμε πως δεκάδες πολίτες στην περιοχή, είχαν πέσει θύματα της σπείρας των Ρομά, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια του Αγρινίου στις αρχές Μαρτίου και που με πρόφαση την δήθεν αγορά αυτοκινήτου, εξαπάτησαν 200 περίπου πολίτες σε όλη τη χώρα, με λεία πάνω απο ένα εκατ. ευρώ. Στην περίπτωση της σπείρας αυτής, οι δράστες προχωρούσαν αμέσως σε αναλήψεις με αποτέλεσμα να βρεθούν στην κατοχή τους λίγα χρήματα. Οι Ρομά με τα ποσά που αποσπούσαν έκαναν χλιδάτη ζωή, αγόραζαν αυτοκίνητα και εξοπλισμό, ενοικίαζαν καταστήματα κλπ. Οσα μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί, βρίσκονται ήδη στις φυλακές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.