Νέες εξετάσεις στη Μαλένα: Tι ψάχνουν οι ιατροδικαστές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας οδηγεί τις νέες έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για την διακρίβωση των αιτιών θανάτου, τόσο της ίδιας, όσο και της αδελφούλας της Ίριδας.

Η ιατροδικαστική έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί όταν το πρώτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου είχε χάσει τη ζωή του, αναφέρει σαφής ενδείξεις ασφυκτικού θανάτου και πλέον είναι δυνατόν με τα ήδη υπάρχοντα «πλακίδια» που έχουν κρατηθεί από τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στο άτυχο παιδί, να πραγματοποιηθεί νέα τοξικολογική αλλά και ιστολογική εξέταση, σε μια προσπάθεια εξαγωγής ασφαλούς συμπεράσματος αιτιών θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας.

Άλλωστε, όπως λέει στο real.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, και να γίνει εκταφή της Μαλένας δεν πρόκειται να δώσει κάποια ώθηση στις έρευνες καθώς: «…πλέον δεν υπάρχουν μαλακοί ιστοί προκειμένου να μελετηθούν εκ νέου…κατά συνέπεια η ιατροδικαστική έρευνα θα επικεντρωθεί στο υπάρχον υλικό που έχει κρατηθεί από την αρχική νεκροψία- νεκροτομή που είχε γίνει στο κοριτσάκι…».

Γίνεται λοιπόν κατανοητό για τους ερευνητές της Ασφάλειας Αττικής, πως η έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου, στην κυριολεξία θα ξεκινήσει από το μηδέν και θα κορυφωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, κυρίως με ιατροδικαστικές ενέργειες και πορίσματα.

Στη συνέχεια και ενώ θα έχουν ολοκληρωθεί τα ιατροδικαστικά πορίσματα τότε θα ανοίξει ο κύκλος των καταθέσεων και αυτός μάλιστα πάντα σε συνεννόηση με την Εισαγγελία Αθηνών που έχει άλλωστε και την προκαταρκτική έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ίσως έχουν κρυμμένο «άσσο στο μανίκι», καθώς είναι δυνατόν να υπάρχει μάρτυρας «κλειδί» για την υπόθεση της Μαλένας, τον οποίο όχι μόνο δεν αποκαλύπτουν… αλλά αρνούνται και την ύπαρξή του, αφήνοντας το ερώτημα να αιωρείται εάν τελικά υπάρχει ο άνθρωπος που με τη μαρτυρία του θα ξεκλειδώσει την υπόθεση.

Μέχρι τώρα πάντως, οι αστυνομικοί βαδίζουν με το «manual» ενεργειών που τους έχουν δώσει εισαγγελέας και ανακριτής που τρέχει την υπόθεση.

 

πηγή real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.