Γρηγόρης Λέων: «Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή «Live News» για τον θάνατο της Μαλένας και το ενδεχόμενο το κορίτσι να είχε δηλητηριαστεί.

Ο κ.Λέων ξεκαθάρισε πως οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας είναι από την αρχή καθαρές ενώ εξήγησε πως μία πιθανή διεκφύλιση ηπατικών κυττάρων μπορεί να προκληθεί από 3 λόγους.

Συγκεκριμένα μπορεί να προκληθεί από μεταβολικό σύνδρομο, από τοξική αντίδραση που δεν υποστηρίζεται από τις τοξικολογικές εξετάσεις και από ασφυκτικό θάνατο.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να έχει χορηγηθεί τοξική ουσία η οποία πλέον να μην είναι ανιχνεύσιμη, ο ιατροδικαστής μίλησε για την κεταμίνη επισημαίνοντας πως το ανώτερο της δράσης της είναι τα 20′ και αποβάλλεται από τον οργανισμό, κατά το ήμισυ, σε μιάμιση με δύο ώρες.

«Άρα εγώ έαν η κεταμίνη δράσει σε έναν άνθρωπο, είμαι ικανός να την ανιχνεύσω περίπου σε 6 ώρες. Άρα ένας άνθρωπος εάν πεθάνει από κεταμίνη είναι βέβαιο πως στη συνέχεια θα την ανιχνεύσω, εκτός εάν συμβεί το ακραίο ενδεχόμενο και ζήσει» τόνισε ο κ. Λέων.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.