Νένα Χρονοπούλου: «Το παιδί μου πήγε να “φύγει”…»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H Νένα Χρονοπούλου μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και με αφορμή την υπόθεση της Πάτρας, περιέγραψε το επεισόδιο που είχε ο γιος της, Χρήστος πριν λίγες ημέρες, όταν παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

«Ο γιος μου έκανε παρατεταμένες άπνοιες, ήταν ένα από τα δυο πιο σοβαρά περιστατικά του συγκεκριμένου μαιευτηρίου στα εννέα χρόνια λειτουργίας. Ο Χρήστος έμεινε πέντε μήνες στην εντατική όταν γεννήθηκε. Ο γιος μου γεννήθηκε πρόωρα.

Δεν κράτησε τη μήτρα μου το παιδί και μπήκε κατευθείαν εντατική. Πάλευαν όλοι οι γιατροί, νοσηλευτές έκαναν τα πάντα για το οξυγόνο του. Κάθε φορά που το μωρό μου έτρωγε, πάθαινε άπνοια και χρειαζόταν ανάνηψη. Έχω δει τον κορεσμό του 37, έχω δει το παιδί μου μπλε. Εκείνη την ώρα είναι τόσο σοκαριστικό, δεν ζεις, ουρλιάζεις, παγώνεις.

Πώς γίνεται να φεύγει μια μάνα από το νοσοκομείο με τόσες άπνοιες, με ένα παιδί που λέει δεν έχει κάνει το μεγάλο επεισόδιο και να το πηγαίνει σπίτι χωρίς βοήθεια; Πώς γίνεται; Δεν υπάρχει περίπτωση γιατρός να αφήσει παιδί με άπνοια, χωρίς να είναι σίγουρος ότι δεν νοσεί από κάτι. Άπνοια σημαίνει ότι δεν έχω οξυγόνο.

Το παιδί μου 13 Μαρτίου έκανε μια μεγάλη άπνοια μετά από 17 χρόνια. Χάσαμε τον Χρήστο… ήμουν στο μπάνιο, ο Τάσος ήταν στην κουζίνα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ζήσαμε. Το παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Ευτυχώς μου είχαν μάθει τι πρέπει να κάνω. Δεν θέλω να σας περιγράψω τι έγινε στο σπίτι. Δεν ήμασταν ψύχραιμοι. Γύρισα 17 χρόνια πίσω και συνειδητοποίησα ξανά τι είναι η άπνοια, η αναστάτωση. Ήταν ένα ατύχημα της στιγμής. Του έκοψε την ανάσα ένας πόνος.

Δεν μπορείς να είσαι ψύχραιμος όταν χάνεις το παιδί και το βλέπεις μπλε. Οφείλουμε να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή και ειδικά την παιδική» εξομολογήθηκε η Νένα Χρονοπούλου.

https://www.govastileto.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.