Γιάννης Ζουγανέλης: «Θέλω οπωσδήποτε να γίνω παππούς»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Γιάννης Ζουγανέλης έδωσε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» όπου μεταξύ άλλων μίλησε για το bullying που υπέστη στην παιδική του ηλικία, τα γράμματα της Τζένης Καρέζη, και τη συνάντησή του με τον Άγιο Παΐσιο.

Αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια και τους γονείς του, ο Γιάννης Ζουγανέλης περιέγραψε ότι: «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν τρομερά όμορφα, με τρομερή ποιητικότητα. Το σπίτι μας ήταν “ανοιχτό”. Η μάνα μου ήταν μοδίστρα και ο μπαμπάς μου τεχνίτης οικοδομής. Αναλφάβητοι, αλλά εξαιρετικοί άνθρωποι».

«Βίωσα bullying στο σχολείο όμως δεν “μάσησα”. Όταν ήρθε η μάνα μου στο σχολείο για να μιλήσει με τη δασκάλα μου, δεν μπορούσε να εκφράσει το λόγο και αναρωτιόντουσαν οι συμμαθητές μου γιατί μιλάει έτσι. Εγώ τους είπα ότι είναι Ιταλίδα και ανέβηκα στην εκτίμησή τους λόγω της ξενομανίας που είχαν. Δε θα ανεχόμουν οποιονδήποτε εκφοβισμό. Όχι μόνο για τον εαυτό μου, αλλά και για οποιονδήποτε άλλο συμμαθητή ή συμμαθήτρια μου», είπε χαρακτηριστικά o Γιάννης Ζουγανέλης.

Ο αγαπημένος συνθέτης μίλησε και για τη γνωριμία του με τον Άγιο Παΐσιο.

«Πήγα για πρώτη φορά στο Άγιο Όρος πριν 40 χρόνια περίπου. Γνώρισα τον Άγιο Παΐσιο. Ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος και ενδιαφερόταν πάρα πολύ για τη συνύπαρξη των ανθρώπων. Ένιωθα από τα συμφραζόμενα ότι ο γέροντας Παΐσιος “έπιασε” το ενδεχόμενο μιας δικιάς μου ματαιοδοξίας και με συμβούλευσε να είμαι φιλόδοξος, αλλά όχι ματαιόδοξος», αποκάλυψε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφέρθηκε και στη σύζυγό του, Ισιδώρα Σιδέρη, αλλά και στην κόρη του, Ελεωνόρα.

«Το ότι είμαστε 40 χρόνια μαζί, οφείλεται περισσότερο στη γυναίκα μου, Ισιδώρα. Είναι μια πολύ καλή γυναίκα και εξαιρετική μάνα. Με την Ελεωνόρα είναι πολύ κοντά και έχουν ουσιαστική σχέση», σημείωσε και συνέχισε: «Θέλω οπωσδήποτε να γίνω παππούς. Μπορεί και χαζοπαππούς».

https://www.govastileto.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.