Πληθωρισμός 8,9% τον Μάρτιο: Εκτός ελέγχου οι τιμές σε φυσικό αέριο, ρεύμα και πετρέλαιο θέρμανσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η ακρίβεια στην αγορά και με την βούλα της ΕΛΣΤΑΤ. Ο πληθωρισμός που ανακοινώθηκε πριν λίγο για τον μήνα Μάρτιο διαμορφώνεται στο 8,9%, επίπεδα που έχει να δει ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή από τα μέσα του 1995, κάτι που σημαίνει ότι η σημερινός πληθωρισμός βρίσκεται στα υψηλά των τελευταίων 17 ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (πληθωρισμός) για τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο 8,99%, 1,7 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον Φεβρουαρίου που είχε διαμορφωθεί στο 7,2%. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο οι τιμές αυξήθηκαν κατά 2,7%, που είναι μία από τις μεγαλύτερες μηνιαίες μεταβολές των τελευταίων 10ετιών.

Πλέον οι εκτιμήσεις είναι δυσοίωνες για τον μήνα που διανύουμε και κάποιοι εκτιμούν ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα φτάσει ακόμη και το 10%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται στο φυσικό αέριο με 68,3%, στο ηλεκτρικό ρεύμα με 79,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, το πετρέλαιο θέρμανσης με 58,5%, στα καύσιμα με 29%, στα λαχανικά με 13,62% και έλαια – λίπη με 19,9%.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.