Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιοι μένουν εκτός του voucher

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλη μερίδα πολιτών αναμένουν την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών που εξαγγελθεί από κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο το voucher δεν θα το λάβουν όλοι.

Όλα δείχνουν ότι «παγώνει» η έναρξη του προγράμματος για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών πριν από το Πάσχα.

Οι αυξήσεις που έχουν φέρει οι ανατιμήσεις στην ενέργεια, ως απόρροια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, πάνε πίσω τον αρχικό στόχο του υπουργείου Περιβάλλοντος για έναρξη επιδοτήσεων μέσα στον Απρίλιο.

Ποιοι θα είναι οι… άτυχοι για το voucher

Σύμφωνα με όσα είχε πει ο Κώστας Σκρέκας, τα ποσοστά ενίσχυσης θα κυμαίνονται από 30-50% ανάλογα με το εισόδημα με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ενώ εκτιμάται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 200.000 νοικοκυριά.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον το ενδιαφέρον ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό των δικαιούχων, θα υπάρξουν πολίτες και νοικοκυριά που θα μείνουν εκτός επιδότησης.

Ειδικότερα, αν ξεπεραστούν οι 200.000 αιτήσεις τότε θα μπουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια σαν «κόφτες» που θα αποκλείσουν ενδεχομένως ορισμένους καταναλωτές.

Όμως, εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια στα οποία θα μπει «κόφτης», θα υπάρχει και η βασική προϋπόθεση η συσκευή που θα αποσύρεται να είναι λειτουργική.

Σο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών δεν περιλάμβανε:

κουζίνες,
πλυντήρια ρούχων,
πλυντήρια πιάτων.
Πληροφορίες για την αίτηση
Όταν ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν με τους κωδικούς του taxisnet, είτε μόνοι τους, είτε μέσω του λογιστή τους, είτε και από το κατάστημα λιανικής, να δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει, το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό. Με την υποβολή αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει αυτόματα το κουπόνι και θα δει να αφαιρείται το ποσό απευθείας από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών που θα αγοράσει.

Μετά την αγορά, η παράδοση και τοποθέτηση των νέων συσκευών θα γίνεται την παράλληλα με τη συλλογή των παλιών οι οποίες θα αποσύρονται για ανακύκλωση.

 

 

 

πηγή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.